REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Islamistai iš Malio šiaurėje veikiančios grupuotės "Judėjimas už vienybę ir džihadą Vakarų Afrikoje” šeštadienį paleido penkis įkaitus iš Nigerio, kurie buvo pagrobti spalio 14 d.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Afrikos humanitarinių organizacijų atstovai, dar vienas įkaitas - Čado pilietis - mirė nuo žaizdų, patirtų per pagrobimą.

REKLAMA

Įkaitai, kurie yra humanitarinės organizacijos darbuotojai, buvo perduoti Malio ir Nigerio pasienyje. Malio saugumo tarnybų duomenimis, šiuo metu išlasivintieji yra Nigeryje, jų gyvybei negresia joks pavojus.

Interviu naujienų agentūrai „France Presse” buvę įkaitai paaiškino, jog jie buvo pagrobti per klaidą. “Islamistai manė, kad tarp mūsų yra užsieniečių, už kuriuos bus galima pareikalauti didelės išpirkos”, - sakė vienas iš paleistų nigeriečių.

Humanitarinės organizacijos darbuotojai ir jų vairuotojas čadietis buvo pagrobti Dakoro miesto rajone, Nigerio pietryčiuose. Miesto prefektūros atstovai mano, kad teroristai veikiausiai ketino pagrobti antropologą iš Italijos, kuris dirbo šiame regione tarptautinei nevyriausybinei organizacijai "Gydytojai be sienų”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų