REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Sirijos sukilėliai sušaudo belaisvius, gali tapti karinių nusikaltimų įrodymu, jeigu bus patvirtintas jo autentiškumas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo šeštadienį „The New York Times”, tai pareiškė JT vyriausiojo žmogaus teisių komisaro atstovas Rupertas Colville'as. Pasak jo, Jungtinės Tautos jau turi ir kitų karinių nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui Sirijoje įrodymų. Šiuos nusikaltimus padarė tiek Sirijos vyriausybės pajėgos, tiek sukilėliai.

REKLAMA

Vaizdo įrašas, kuris pirmą kartą internete pasirodė ketvirtadienį, buvo nufilmuotas Sarakibe - mieste Idlibo provincijoje Sirijos šiaurėje. Jame užfiksuota, kaip sukilėliai muša belaisvius, kaip spėjama, Sirijos armijos kariškius arba provyriausybinių ginkluotų formuočių kovotojus, priverčia juos sugulti ant žemės, o po to sušaudo.

Žmogaus teisių gynimo organizacijos „Amnesty International” atstovai pareiškė, jog vaizdo įrašas rodo, kad „ši ginkluota grupuotė visiškai ignoruoja tarptautinę humanitarinę teisę”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų