REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais mūsų gyvenimą gali pakeisti vienas geras patarimas ar žmogus. Tai liudija ir sėkmingiausių pasaulio vadovų istorijos.

REKLAMA
REKLAMA

Richardas Bransonas teigia, kad nebūtų įkūręs savo „Virgin Atlantic“ avialinijų, jei ne Freddie Lakeris. Šis charizmatiškas buvęs II pasaulinio karo lakūnas 1966 m. įkūrė pigių transatlantinių skrydžių oro linijas, kurias iš verslo vėliau išstūmė „British Airways“. Jaunam R. Bransonui jis davė tokį patarimą: „Tu niekada neturėsi tiek išlaidų reklamai, kiek „British Airways“. Tau reikės išlįsti į viešumą ir naudoti save. Padaryk iš savęs kvailį. Kitaip neišgyvensi.“

REKLAMA

F. Lakeris patarė dar vieną dalyką: „Jie („British Airways“), panaudos prieš tave visus triukus. Kai tai atsitiks, rūpės trys žodžiai. Tik trys žodžiai ir tau reikės juos panaudoti: Paduok niekšus teisman!“ R. Bransonas mano, kad jei 1992 m. nebūtų padavęs „British Airways“ į teismą ir naudojęs savęs reklamai, jo skrydžių bendrovė nebūtų išgyvenusi.

Anot „Starbucks“ vadovo Howardo Schulzo, jam didžiausią įtaką padarė lyderystės mokslininko Warreno Benniso patarimai. H. Schulzui jis nuolat kartojo, kad reikia investuoti prieš augimą ir, kalbant apie įgūdžius, patirtį, kokybę, mąstyti už status quo ribų. Jis taip pat sakė, kad norint tapti geru lyderiu reikia mokėti palikti savo ego už durų ir susitaikyti su tuo, kad neturi visų reikalingų įgūdžių ir savybių, kurių reikia kuriant pasaulinio lygio organizaciją.

REKLAMA
REKLAMA

CNN įkūrėjas Tedas Turneris tikina, kad geriausią patarimą gavo iš tėvo, kuris liepė sūnui nuo 12 metų dirbti jo reklaminių stendų įmonėje. Joje T. Turneris dirbdavo po 42 valandas per savaitę. Per dvylika vasarų jis kasmet darbuodavosi skirtingoje srityje. T. Turneris išmoko piešti reklaminius plakatus, tvarkyti sąskaitas, užsiimti pardavimu ir nuoma.

Tėvas jį išmokė, kaip veikia verslo pasaulis ir kaip geras verslas priklauso nuo gerų darbo santykių, entuziastingo lyderio, pelno investavimo. T. Turneris būdamas 24 metų mirus tėvui sugebėjo be trikdžių perimti įmonę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų