REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos žmogaus teisių aktyvistai išlaisvino dvi moteris, kurios metų metus dirbo vergijos sąlygomis. Aktyvistai teigia, kad tokių atvejų šalyje – labai daug.

REKLAMA
REKLAMA

Už žmogaus teises kovojantis Danila Medvedevas įtarė, kad parduotuvėje „Produktai“ jis ras moterį, kurios pastaruosius 10 metų ieško jos motina. Taip ir buvo.

REKLAMA

Iš Uzbekijos kilusi 35-erių Bakija nuo pat atvykimo dirbo toje pačioje parduotuvėje, tačiau ji išsiskiria iš įprastų darbininkų. Darbo didmiestyje ieškojusi moteris neturėjo jokių teisių ar laisvo laiko – dokumentų taip pat. Kartu su kitais panašaus likimo asmenimis ji dienas leido arba parduotuvėje, arba po ja esančiame rūsyje. Mamą ir dukrą vėl suvedęs D. Medvedevas teigia, kad tokių vergovės sąlygomis laikomų asmenų vien Maskvoje gali būti iki šimto tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš šešerius metus atliktas tyrimas dėl prekybos žmonėmis atskleidė, kad Rusijoje yra nuo pusės iki vieno milijono žmonių, gyvenančių kaip vergai. Jų nėra žemas atlyginimas ar per trumpos atostogos. Čia iš tikrųjų žmonės laikomi prievarta ir verčiami dirbti už tai jiems nemokant“, – tvirtina žmogaus teisių gynėjas D. Medvedevas.

Rusija pritraukia milijonus migrantų iš buvusių Sovietų Sąjungos valstybių, ypač Vidurinės Azijos. Čia jie ieško darbo. Migracijos tarnybos darbuotojai teigia, kad atvykėliai Rusijoje tampa vergais, kai jie pradeda dirbti nelegaliai.Tačiau kol kas šalyje žodžio „vergija“ vengiama, o ėmusieji spręsti šią problemą susiduria su policijos abejingumu. Vis dėlto kai kurie aktyvistai pabrėžia, kad pagrindinė problema – migrantai patys sutinka dirbti neteisėtai ir pakliūva į pinkles.

R. Urbanavičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų