REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) tvirtai gynė savo centristines pažiūras ir pasisakė už naują "popartinę" erą Jungtinių Valstijų politikoje.
Per Kalėdas slidinėdamas koją susilaužęs A. Schwarzeneggeris tviskančiose inauguracijos iškilmėse, vykusiose Kalifornijos administracinės sostinės Sakramento memorialinėje auditorijoje, pasirodė su ramentais.
"Aš žvelgsiu į ateitį, žvelgsiu į centrą. Žvelgsiu į žmonių svajones", - sakydamas kalbą, kurioje buvo aiškiai justi prezidento George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo) administracijos kritika, sakė A. Schwarzeneggeris.
Iš veiksmo filmų herojaus respublikonų gubernatoriumi tapęs aktorius per lapkritį vykusius rinkimus nacionaliniu mastu metėsi į demokratų pusę ir didele balsų dauguma užsitikrino šias ryškias politines permainas vainikavusią pergalę Kalifornijoje.
Pasak analitikų, 59 metų juostos "Terminatorius" (Terminator) žvaigždė demokratų dominuojamos valstijos rinkėjų palankumą laimėjo atsiribojęs nuo G. W. Busho administracijos požiūrio į tokius klausimus kaip abortai, kamieninių ląstelių tyrimai ir aplinkosauga.
Nekreipdamas dėmesio į kritikus, vadinančius jį užsislaptinusiu demokratu, 2005 metais pavojingai pakrypęs dešinėn, o vėliau priartėjęs prie centristų A. Schwarzeneggeris teigia, kad per ateinančius ketverius metus rinkėjai gali tikėtis tolesnio jo politikos tęstinumo.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų