REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 m. rugpjūčio 20 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto vagystės. Tą dieną į policiją kreipėsi vienos uždarosios akcinės bendrovės atstovai pareikšdami, kad po savaitgalio pastebėję, jog Vilniuje, Kalvarijų g., iš patalpų, esančių Sigmos teritorijoje, pagrobtos dėžės su vyriškais ir moteriškais „Adidas“ marškinėliais. Šie marškinėliai buvo skirti Vilniaus bėgimo maratonui, atvežti į bendrovę uždėti logotipams. Įmonei padaryta žala apie  33 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Po du mėnesius trukusio tyrimo pareigūnai nustatė asmenis, padariusius šį nusikaltimą. Tai vilniečiai: ankščiau 9 kartus teistas M. A., gim. 1973 m., 4 kartus teistas D. J., gim. 1984 m. ir 13 kartų teistas R. L., gim. 1955 m. Spalio viduryje Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, po surengtos slaptos operacijos sulaikė M. Agafonovą, kuriam buvo pareikšti įtarimai  ir skirta kardomoji priemonė suėmimas, kitų dviejų įtariamųjų pareigūnams nereikėjo ieškoti, kadangi jie rugsėjo mėnesį jau buvo sulaikyti, nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis už kitus nusikaltimus ir uždaryti  į Alytaus pataisos namus. Jiems  pareikšti įtarimai ir dėl šios marškinėlių vagystės.

REKLAMA

Tyrimo metu atliekant kratas rasta apie pusė pagrobtų marškinėlių, dalis jau buvo parduota Romų tabore, kita dalis – Gariūnų ir Kalvarijų turgavietėse. Be to, per kratas rasta ir paimta įvairių laikrodžių, mobiliojo ryšio telefonų ir kitų daiktų, kurie šiuo metu tikrinami ar nebuvo pagrobti.

Pareigūnai nustatė, kad dalis marškinėlių buvo parduoti Kalvarijų turgavietėje po 10-15 litų. Piliečius, nusipirkusius šiuos marškinėlius, prašytume geranoriškai pranešti tyrimą atliekantiems pareigūnams, grąžinant pavogtus marškinėlius teisėtiems savininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu  būdu gauto turto įgijimo. Vienam asmeniui, kuris  nupirko apie 140 pavogtų „Adidas“ marškinėlių, pareikšti įtarimai.

Piliečius, atpažinusius savo daiktus ar nukentėjusius nuo šių įtariamųjų, prašome kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais Vilniuje (8 5) 271 6114, (8 5) 271 6779 arba (8 5) 271 6007.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už didelės vertė svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų, o už nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą arba realizavimą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dviejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų