REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Informacinės technologijos vystosi milžiniškais tempais, todėl nuspėti ateities madas darosi vis sudėtingiau, nepaisant to, galima išskirti penkias pagrindines vystymosi kryptis į kurias derėtų atkreipti dėmesį. JAV Vartojimo elektroninių prekių asociacija (CEA) pristatė penkias netolimos ateities vizijas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu trimačiais spausdintuvais domisi tik entuziastai ir pramonės atstovai, tačiau galima tikėtis, kad jau po kelių metų ši technologija atkeliaus į daugelio vartotojų namus ir pakoreguos mūsų vartojimo įpročius. Tereikia sulaukti kol atpigs patys spausdintuvai ir pagausės skaitmeninių dizainų skaičius.

REKLAMA

Kasmet televizoriai darosi vis plonesni, o jų įstrižainės vis platesnės, tačiau didžiausi pokyčiai laukia programinėje įrangoje. Ekspertai mano, kad netrukus daugelyje televizorių naudosime įvairaus pobūdžio programėles. Be to, į televizorių rinką neišvengiamai žengs socialiniai tinklai ir jūsų fonoteka.

Pinganti aukštos kokybės garso įranga pritrauks vis didesnį vartotojų skaičių. Anot CEA, pirkėjus domins tik aukštos kokybės ir išskirtinio dizaino gaminiai.

REKLAMA
REKLAMA

Bene didžiausią revoliuciją išgyvens Afrika, kurioje prieš kelis metus prasidėjo mobiliųjų technologijų aušra. Šio žemyno gyventojam ne itin rūpi balso telefonija, tačiau trumposios žinutės, mobilūs mokėjimų pavedimai ir socialiniai tinklai greitai taps kiekvieno afrikiečio kasdienybe. Šie pokyčiai didina saugumą žemyne ir skaidrumą bei mažina valdžios savivalę. Telekomunikacijų bendrovių Afrikoje laukia nearti dirvonai.

Pasiturinčiose valstybėse technologijos kelia koją į mokymo institucijas. Mokymosi procesą bei tėvų ir mokytojų bendradarbiavimą pakeis išmanieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai, specialios mokslui skirtos programėlės ir tėvų bei mokytojų internetiniai tinklalapiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų