REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme siūloma nustatyti, kad Marijampolės miesto ir Marijampolės kaimiškoje teritorijose būtų taikomas skirtingas fiksuotas pajamų mokestis už individualią veiklą, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys socialdemokratas Albinas Mitrulevičius.

REKLAMA

Pasak jo, projekto rengimą paskatino Marijampolės savivaldybės tarybos narių nuomonė, kad Marijampolės savivaldybės kaimiškoje teritorijoje iš veiklos, kuria verčiamasi turint verslo liudijimą, gautos pajamos paprastai yra mažesnės, lyginant su pajamomis, gautomis verčiantis analogiška veikla didžiųjų miestų savivaldybių teritorijose.

„Pagal verslo liudijimus kaimo teritorijoje dirbantys smulkieji verslininkai sunkiai pajėgia susimokėti ne tik socialinius mokesčius, bet ir tam tikroms veikloms nustatytus per didelius pajamų mokesčius. Tokiu būdu tie gyventojai, kurie nepajėgia susimokėti verslo mokesčių, tampa ne tik nemokūs, bet ir socialiai remtinais, išlaikomais iš biudžeto“, - sako A. Mitrulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pažymi, kad Marijampolės savivaldybė yra vienintelė Lietuvoje, sudaryta iš miesto ir kaimiškųjų vietovių teritorijų, kurios buvo priskirtos panaikinus Marijampolės rajoną. Marijampolės mieste gyvena apie 60 procentų, o kaimiškose vietovėse - apie 40 procentų gyventojų.

Tikimasi, kad siūlomos įstatymo pataisos sudarys palankesnes veiklos sąlygas žemės ūkio, taip pat gamybos ir kitą smulkią individualią veiklą vykdantiems asmenims, prisidės prie verslumo skatinimo.

Šiuo metu Marijampolės savivaldybės Marijampolės miesto ir kaimiškoje teritorijose, besiverčiantiems individualia veikla gyventojams turint verslo liudijimą, yra taikomas vienodas fiksuotas pajamų mokestis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų