REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise 43 metų rusniškis nubaustas 5200 litų bauda.

Tokią bausmė penktadienį jam skyrė Šilutės rajono apylinkės teismas.

40 MGL dydžio, t. y. 5200 litų, baudą į valstybės biudžetą V. M. turės sumokėti už tai, kad spalio 25 dieną, vykstant išankstiniam Seimo rinkimų antrojo turo balsavimui, trims Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardos Nr. 32 rinkėjams pažadėjo sumokėti po 10-15 litų arba, jų pageidavimu, atsiskaityti degtine už tai, kad jie balsuotų už konkretų jo nurodytą vienos partijos kandidatą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau lengvu uždarbiu susigundę rusniškiai po balsavimo liko be nieko, nes „sandėrį“ nutraukė policijos pareigūnai.

REKLAMA

Tai pirmasis teismo apkaltinamasis nuosprendis dėl Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardoje užfiksuotų rinkimų pažeidimų, perkant rinkėjų balsus.

Nuosprendį galima skųsti apeliacine tvarka.

Šiuo metu Šilutės rajono policijos komisariate atliekami dar trys ikiteisminiai tyrimai, pradėti dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise. Dviejuose iš jų įtarimai jau pareikšti trims moterims, vienas tyrimas kol kas atliekamas pagal faktą, nenustačius įtariamųjų.

Dar viena baudžiamoji byla dėl analogiškos nusikalstamos veikos minėtoje rinkimų apygardoje per pirmojo Seimo rinkimų turo išankstinį balsavimą, baigta pagreitinto proceso tvarka, jau buvo pasiekusi teismą, tačiau dėl to, kad į teismą kaltinamoji atėjo neblaivi, byla buvo grąžinta prokuratūrai. Artimiausiu metu ji teismui bus perduota nagrinėti jau su kaltinamuoju aktu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų