REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nevienareikšmiškai politikos vandenyne vertinamo Arvydo Sekmoko parengtą šilumos ūkio reformos projektą stojo savivaldybių vadovai. Jų nuomone, valstybei perėmus šilumos gamybą į savo rankas kiltų suirutė, rašo „Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

„Sunkiai įsivaizduoju, kaip tai įmanoma techniškai padaryti", – gūžčiojo pečiais Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis, įvertinęs šilumos ūkio reformos idėjas. Jis ir kiti Lietuvos savivaldybių asociacijai priklausantys miestų bei rajonų vadovai kreipėsi į valdžią prašydami gerai apskaičiuoti prieš imantis revoliucijos.

REKLAMA

Pagal reformą, gamintojas ir tinklai turi būti nesusiję. Elektrėnų meras mano, kad tinklus perdavus atskirai privačiai bendrovei vartotojams dėl to galutinė šilumos kaina tik kils.

Iniciatyvoje savivaldybėms turi būti uždrausta išnuomoti šilumos ūkius, o jei tai jau padaryta, reikalaujama nepratęsti sutarčių, nes viskas turi priklausyti valstybei.

„Tai pasityčiojimas iš savivaldybių. Mes galėsime tiktai skelbti šildymo sezono pradžią ir pabaigą. Regis, tokių reformų idėja kilo žmogui, visiškai nesusipažinusiam su šilumos gamyba", – mano ir Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų