REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012-ieji sprinterei Linai Grinčikaitei buvo sėkmingiausi metai suaugusiųjų sporte: Europos čempionate iškovotas bronzos medalis, o Londono olimpinėse žaidynėse pagerintas ir Lietuvos rekordas. Dabar klaipėdietės planuose – ne tik trečiosios olimpinės žaidynės, bet ir doktorantūros studijos, dėl kurių lengvaatletei kasdienybe tampa maršrutas Klaipėda–Vilnius.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol geriausiai šalies sprinterei L. Grinčikaitei Vilniaus uždarųjų patalpų lengvosios atletikos manieže treniruotis teks dažnai. Į Kauno sporto universiteto edukologijos doktorantūrą įstojusiai klaipėdietei paskaitos vyksta ne tik laikinojoje sostinėje, bet ir Vilniuje, todėl čia ji vis dažnesnė viešnia.

REKLAMA

„Pagal savo tvarkaraštį ir šiaip turiu daug darbų, todėl teks ne kartą apsilankyti Vilniuje. Manau, galbūt bus ir pora treniruočių stovyklų“, – sako bėgikė.

Naujajam sezonui besirengianti L. Grinčikaitė dabar daugiausiai laiko skiria bendram fiziniam pasirengimui. Tai buvo akcentuojama ir dviejų savaičių treniruočių stovykloje Palangoje. Sportininkė sako, kad po įtempto sezono norėtųsi dar pailsėti, bet kitų metų startus ji jau planuoja.

REKLAMA
REKLAMA

„Visą laiką, kai ruošiamės olimpiadai, galvojame: na, baigsis Olimpinės žaidynės, tada šiek tiek pailsėsim, praleisim sezoną ar kažką. Kiekvieną sezoną dalyvaujame maksimaliai tiek žiemą, tiek vasarą. Bet ateina sezonas, atsiranda tas azartas, noras ir nusprendžiame, kad startuojame. Aišku, pagrindinius akcentus mes dedame vasarą, o žiemą yra toks tarpinis variantas, kada turi palaikyti formą. Tai, manau, tokio ilgo tarpo, kad aš nedalyvaučiau [varžybose], nebus“, – teigia L. Grinčikaitė.

Kartu su treneriu Edmundu Norvilu sau keltus tikslus L. Grinčikaitė šiemet įvykdė su kaupu. Noras sėkmingai pasirodyti Europos čempionate ir dalyvauti antrosiose olimpinėse žaidynėse išaugo į Europos pirmenybių bronzą ir Londone pasiektą Lietuvos rekordą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įsimintiniausia, aišku, buvo Europos bronza, nes perėjus iš jaunimo [varžybų] į suaugusiųjų buvo tam tikras barjeras. Šis pasiekimas, aišku, glosto širdį ir kelia didesnius lūkesčius. Lietuvos rekordas buvo tik laiko klausimas. Puikiai pavyko viską įgyvendinti“, – sako sprinterė.

Nors, pasak L. Grinčikaitės, sprinto karalienėmis išlieka Jamaikos ir Jungtinių Valstijų juodaodės sprinterės, ji viliasi, kad vis tobulėjančios baltaodės vieną dieną sugebės aukščiausio lygio varžybose prasibrauti į išsvajotą finalą.

Brigita Virbalytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų