REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus 67-ajam Nacionalinės Šiaurės Amerikos krepšinio asociacijos (NBA) sezonui, portalas Krepsinis.net siūlo pažvelgti, kokios vietos bei rezultatai yra prognozuojami Rytų konferencijoje rungtyniaujančioms komandoms.

REKLAMA
REKLAMA

15-oji vieta – Šarlotės „Bobcats“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas (pergalės – pralaimėjimai): 21–61

REKLAMA

Tarpsezoniu į vyriausiojo komandos trenerio postą stojus Mike'ui Dunlapui bus nelengva. Jis iš savo auklėtinių pasistengs padaryti geresnius krepšininkus, tačiau tai yra ilgas procesas, kuriam prireiks nemažai laiko. Michaelis Kiddas-Gilchristas įrodė, kodėl buvo pasirinktas antruoju šaukimu 2012 metų NBA naujokų biržoje, tačiau kitiems reikia sunkiai dirbti.

14-oji vieta – Orlando „Magic“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 25–57

Orlando klubui sezono metu puolime bėdų neturėtų kilti – net ir praradus Dwightą Howardą, kuris baudos aikštelėje buvo varžovų siaubas, sudėtyje netrūksta žaidėjų, kurie gali rinkti taškus. Gynyboje šiemet Jacque'o Vaughn'o auklėtiniams bus sunku, centimetrų trūkumas po krepšiu gali sukelti didelių problemų.

REKLAMA
REKLAMA

13-toji vieta – Detroito „Pistons"

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 29–53

„Pistons“ vyriausiasis treneris Lawrence'as Frankas sezono metu labiausiai turėtų remtis didžiuoju komandos trejetu: vis geriau rungtyniaujančiu Gregu Monroe, antramečiu Brandonu Knightu bei šeštą sezoną Detroito klube pradėsiančiu Rodney Stuckey. Nemažai yra tikimasi ir iš komandos naujoko – devintojo šių metų NBA naujokų biržos šaukimo Andre Drummondo, kuris, nors ir ikisezoninėse rungtynėse rungtyniavo banguotai, įrodė, kad ateityje jis gali virsti galinga jėga po krepšiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

12-oji vieta – Klivlendo „Cavaliers“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 31–51

Praėjusių metų lygos naujokas Kyrie Irvingas po truputį braunasi į lygos elitą, tik, dėja, „Cavaliers“ komandoje nėra gero pagalbininko jam tai padaryti greičiau. Įspūdingų rezultatų ikisezoninėse rungtynėse nedemonstravo ketvirtasis NBA naujokų biržos šaukimas Dionas Waitersas, kitas komandos naujokas Tyleris Zelleris taip pat tik retsykiais sublizgėdavo. Bene vienintelis, kuriuo K.Irvingas gali pasitikėti aikštėje yra Andersonas Varejao, tačiau yra didelė tikimybė, kad brazilas bus išsiųstas į kitą komandą.

REKLAMA

11-oji vieta – Vašingtono „Wizards“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 35–47

Po kelių pasikeitimų Vašingtono komandoje turėjo neblogus šansus pakovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose, tačiau visus planus sujaukė Johno Wallo patirta trauma, kurią „Wizards“ lyderis gydysis iki gruodžio mėnesio. Be jo komandos puolimas atrodo ne toks įspūdingas. Trečiajam NBA naujokų biržos šaukimui Bradley Bealui prireiks laiko įsižaisti, Nene Hilario taip pat yra iškritęs iš rikiuotės, o tarp likusių krepšininkų nėra tokių, kurie galėtų imtis lyderio vaidmens ir tempti komandą į priekį.

REKLAMA

10-oji vieta – Milvokio „Bucks“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 38–44

Niekam nėra paslaptis, kad Monta Ellisas ir Brandonas Jenningsas puikiai sugeba atakas užbaigti taškais, tačiau didžiausia problema yra prasta jų gynyba. Kita vertus, „Bucks“ priekinė linija gynyboje yra sunkiai pralaužiama, bet puolime iš jos – jokios naudos. Milvokio klubo strategas Scottas Skilesas sezono mmetu turės spręsti nemažai dilemų.

9-oji vieta – Toronto „Raptors“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 38–44

Atlanto divizione šį sezoną bus karšta. Tačiau „Raptors“ tam yra pasiruošę labiau negu kada nors. Pagrindiniais vedliais į pergalę bus amerikiečiai Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas bei italas Andrea Bargnanis. Prie jų puikiai turėtų pritapti lygos naujokai Jonas Valančiūnas ir Terrence'as Ross'as, kurie jau ikisezoninėse rungtynėse pademonstravo savo stipriąsias savybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Atlanto divizione šiemet niekam nebus lengva. Pasirengimo sezonui cikle „Raptors“ per šešerias rungtynes suklupo vos kartą, tačiau norint patekti į atkrintamąsias varžybas, Toronto klubui reikia žaisti brandesnį krepšinį.

8-oji vieta – Filadelfijos „76ers“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 40–42

Komandos naujoką Andrew Bynumą ir toliau persekioja kelio traumos. Nors „centras“ gydomas pasitelkiant į pagalbą įvairiausias terapijas, debiutines rungtynes savo naujajame klube jis turės atidėti vėlesniam laikui.

REKLAMA

Tačiau ir be A.Bynumo Filadelfijos ekipoje yra kam rungtyniauti. Evano Turnerio ir Jrue Holiday'aus žaidimas ikisezoninėse rungtynėse teikia daug vilčių, bendrapavardžiai Thaddeusas ir Nickas Youngai taip pat buvo ryškiai pastebimi aikštėje.

7-oji vieta – Čikagos „Bulls“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 41–41 Panašu, kad Tomo Thibodeau raktas į pergales bus kieta gynyba. Kol traumą gydosi Derrickas Rose'as, „Bulls“ krepšininkai rungtyniaudami nesijaučia savimi, tačiau vos tik grįžus komandos lyderiui į aikštę, Čikagos klubas bus rimtas varžovas bet kuriai ekipai.

REKLAMA

6-oji vieta – Atlantos „Hawks“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 43–39

„Hawks“ penkis sezonus paeiliui pateko į atkrintamąsias varžybas, tačiau Joe Johnsono išvykimas daugeliui leido susimąstyti, ar pavyks Atlantos klubui pratęsti šią seriją.

Tačiau panašu, kad prie komandos prisijungę Lou Williamsas, Kyle'as Korveris ir Anthony Morrowas neleis sulaužyti šios tradicijos. Tvirtais priekinės linijos ramsčiais ir toliau bus Joshas Smithas ir Alas Horfordas. Tuo labiau jei Jeffas Teague'as rungtyniaus taip, kaip iš jo yra tikimasi, „Hawks“ bus viena stabiliausių ekipų konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5-oji vieta – Niujorko „Knicks“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 45–37

Atsižvelgiant į tai, kad „Knicks“ sudėtyje yra keturi iš šešių vyriausių lygos žaidėjų (Thomas Kurtas, Jasonas Kiddas, Marcusas Camby, Rasheedas Wallace'as, – red. past.), traumos sezono metu gali gerokai išretinti komandą. Vis dėlto, turėdamas visus sveikus krepšininkus „Knicks“ klubas yra vienas galingiausių Rytuose.

4-oji vieta – Bruklino „Nets“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 49–33

Vienu kertinių „Nets“ žaidėjų šį sezoną turėtų būti kovą dėl atšokusių kamuolių pagerinęs Brookas Lopezas, kuris ir puolime bus sunkiai įmenama mįslė varžovams. Jam puikiai talkins Deronas Williamsas bei Joe Johnsonas, o iš „Wizards“ persikėlęs Andray'us Blatche'as bei debiutinį sezoną stipriausioje pasaulio lygoje žaisiantis Mirza Teletovičius nuo atsarginių suolo į žaidimą stengstis įnešti šviežumo.

REKLAMA

3-oji vieta – Indianos „Pacers“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 52–30 Jauną sudėtį surinkusi „Pacers“ komanda yra pasirengusi šį sezoną žengti dar vieną žingsnį į priekį. Lyderiais pasirengę būti yra Paulas George'as, Roy'us Hibbertas bei Danny Grangeris. Indianos klubui tarpsezoniu pavyko pasičiupti vieną iš geriausių lygos laisvųjų agentų – Geraldą Greeną. Subalansavus puolimą, Indianos klubas gali būti rimtas kandidatas į konferencijos nugalėtojo titulą.

2-oji vieta – Bostono „Celtics“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 54–28

Visą praėjusį sezoną dėl širdies problemų praleidęs Jeffas Greenas grįžo į aikštę ir grįžta į senąją formą. Bostono klubas, turėdamas ilgą atsarginių suolelį, panašu, sezonui yra pasirengęs. Nors kai kurie krepšininkai yra vyresnio amžiaus ar ne tokie lygiaverčiai starto penketo žaidėjams, viskas atsiperka juodo darbo dėka.

REKLAMA

1-oji vieta – Majamio „Heat“

Prognozuojamas 2012–2013 m. reguliariojo sezono rezultatas: 64–18

Prie LeBrono Jameso kariaunos prisidėjus Ray'ui Allenui ir Rashardui Lewisui, kitoms NBA komandoms bus sunku perimti lygos čempionų žiedus iš „Heat“ krepšininkų. Jei tik „Karaliui Jamesui“ pavyks išvengti traumų, Majamio klubas reguliariajame sezone neturės daug progų liūdėti dėl nesėkmių.

TAIP PAT SKAITYKITE:

J. Valančiūnas NBA čempionate debiutavo įspūdingu dvigubu dubliu

Triuškinantis D. Howardo pasirodymas „Lakers“ į pergalių kelią nesugrąžino

Naudingas T. Lawsono žaidimas nepadėjo komandai pergale pradėti sezono

D. Motiejūnui debiuto NBA čempionate dar teks palaukti

J. Valančiūnas pateko į „Raptors“ klubo istoriją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų