REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybininkai teigia, kad Vėlinių žvakių ir gyvų bei dirbtinių gėlių kainos šias metais išliko tokios pačios, o kai kurių prekių netgi sumažėjo. Tačiau pakito pačių vartotojų poreikiai, kurie privertė pakoreguoti ir išplėsti Vėlinių prekių asortimentą.

Prekybininkai teigia, kad Vėlinių žvakių ir gyvų bei dirbtinių gėlių kainos šias metais išliko tokios pačios, o kai kurių prekių netgi sumažėjo. Tačiau pakito pačių vartotojų poreikiai, kurie privertė pakoreguoti ir išplėsti Vėlinių prekių asortimentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienais metais žvakių asortimentas formuojamas atsižvelgiant į praėjusių metų tendencijas, pirkėjų įpročius ar pageidavimus. Pastebima, kad vis mažiau žiūrima į kainas, labiau orientuojamasi į patvarumą.

REKLAMA

Populiarėja naujovės

Pirkėjams vis svarbiau tampa ilgesnis žvakės degimo laikas - puošdami artimųjų kapus, jie nori, kad žvakių liepsna neužgestų kuo ilgiau.

„Dar prieš keletą metų labiausiai perkamos buvo pačios pigiausios žvakės, jau pernai pajutome, kad vis daugiau žmonių ieško informacijos apie ilgesnį degimo laiką. Todėl ir šių metų žvakių asortimentą papildėme ir išplėtėme ilgiau degančiomis žvakėmis“, - sakė Raminta Stanaitytė-Česnulienė, UAB „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos centras šiemet siūlo daugiau nei 20 rūšių Vėlinių žvakių, kurių kainų lygis svyruoja nuo 0,39Lt iki 13,99Lt. Lyginant su praėjusiais metais, kainos liko nepakitusios. „Pernai pati pigiausia žvakė kainavo 0,49Lt, o šiemet 0,39Lt. Taigi, galima sakyti, kad žvakės netgi šiek tiek atpigo“, - sakė R. Stanaitytė-Česnulienė.

Asortimente atsirado daugiau didesnių žvakių, kurios tapo vienomis paklausiausių. Iš šių metų pirkimo tendencijų matyti, kad populiariausios ir perkamiausios yra žvakės, degančios iki 32 ir iki 60 valandų. Prieš metus daugiausiai parduota žvakių, degančių iki 4-8 valandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PC „Maxima“ klientus šiuo metu vilioja nuolaidomis visoms Vėlinių prekėms. Žvakių kainos čia – nuo 0,39 iki 20 litų. Brangiausiai kainuoja didesnės, stiklinėse žvakidėse parduodamos žvakės, kurios dega apie 3 paras.  Tačiau daugiausia nuperkama vidutinės kainos žvakių, kainuojančių apie 2-4 litus. Šiemet populiarios ir itin aukštos žvakidės, kuriose galima įstatyti pailgas žvakes.

Gėlių madas diktuoja oras

Šiemet prekybos centrai savo pirkėjus ketina nudžiuginti plačiu gėlių asortimentu. Didžiausiuose „Rimi“ PC galima rinktis iš daugiau nei 20 rūšių chrizantemų, nuo mažų, įprastų iki karališkų, nuo ryškių vienspalvių, iki trispalvių smulkiažiedžių. Kainos svyruoja nuo 2,99 lt iki 19.99 lt. Didžioji dalis čia parduodamų chrizantemų yra lietuvių augintojų.

REKLAMA

„Gėlių pardavimai ir mūsų klientų pasirinkimas priklauso nuo oro sąlygų. Praėjusiais metais per Vėlinės buvo gražus oras be lietaus, todėl daugiausia buvo nupirkta  skintų ir vazonuose parduodamų gėlių“, - sakė Olga Malaškevičienė, UAB „Maxima LT“ atstovė ryšiams su visuomene.

Populiariausių – baltų chrizantemų kainos PC „Maxima“ šiemet svyruoja nuo 3,99 Lt iki 18,99 Lt, priklausomai nuo vazono dydžio. Taip pat populiarios įvairių spalvų našlaitės ir viržių augalai. „Akivaizdu, kad šiemet oras bus prastesnis, todėl bus paklausesnės dirbtinės gėlės. Iš jų irgi dažniausiai pasirenkamos baltos chrizantemos“, - sakė O. Malaškevičienė.

Prieš Vėlines taip pat yra perkamos specialios šluostės ir specialus skystis antkapiams valyti – jų kaina, anot prekybininkų, per metus taip pat nepakito. Nors Vėlinių prekėmis prekybos centrai pradeda prekiauti dar rugsėjo mėnesį, daugiausia žvakių ir gėlių nuperkama prieš pat Vėlines, kai taikomos didžiausios nuolaidos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų