REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Varėnoje išdalyti režisierės ir pedagogės Dalios Tamulevičiūtės trečiojo profesionalių teatrų festivalio apdovanojimai. Žiūrovai ir festivalio vertinimo komisija vertino 17 spektaklių, tarp jų 2 vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Varėnos žiūrovai ir festivalio komisija vertino penkiolikos profesionalių teatrų  spektaklius. Per festivalio uždarymą išdalyta penkiolika apdovanojimų, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

REKLAMA

Nominacijos įvairios, pavyzdžiui, už spektaklį dzūkų tarme, geriausią muziką, scenografiją, vaikiško spektaklio interpretaciją. Originaliausiu paskelbtas Rusų dramos teatro spektaklis „Trys mylinčios“, pagal Žemaitę.

Geriausio režisieriaus apdovanojimas atiteko Oskarui Koršunovui, už spektaklį „Dugne“.

„Anksčiau  į šį festivalį  teatrai veždavo truputėlį anksčiau statytus vaidinimus arba tuos, kuriuos mėgsta žiūrovai. O mums reikėjo, kad vežtų tuos spektaklius, kurie atitiktų Dalios Tamulevičiūtės mokyklą, dvasią ir jos supratimą apie teatrą“, – sako vertinimo komisijos narė Regina Svirskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausio aktoriaus apdovanojimą pelnė aktorius Rolandas Kazlas, už monospektaklį „Geležis ir sidabras“. Geriausios aktorės – Daiva Stubraitė, vaidinusi Kauno valstybinio dramos teatro spektaklyje „Priežastys ir pasekmės“. Įtaigiausio vaidmens apdovanojimas už vaidmenį Oskaro Koršunovo teatro spektaklyje „Dugne“ atiteko aktoriui Dariui Meškauskui.

„Mane tenkintų ir antraplanio aktoriaus prizas. Nes dėstytoja visada mokė mus būti savikritiškiems, buvo gana reikli. Ir neleisdavo mums labai užriesti nosies, laikyti save geriausiais. Iš esmės mes visi esame šiek tiek antraplaniai“, – sako geriausio aktoriaus nominacijos laimėtojas Rolandas Kazlas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai svarbu būti suprastam žiūrovų ir tai pagrindinė dovana, kad tu jauti atsaką, energiją einančią iš žiūrovų salės, matai žmonių emocijas, jų ašaras ar jų juoką. Tai yra pagrindinė malonė aktoriui ir teatrui“, – sako įtaigiausio vaidmens nominacijos laimėtojas Darius Meškauskas.

„Publika iš tiesių čia žiūri teatrą. Gal dėl to, kad jie nėra išlepinti didelių renginių, kasdienių spektaklių, kitų impresijų. Džiaugiuosi apdovanojimu, man tai netikėta“, – priduria geriausios aktorės nominacijos laimėtoja Daiva Stubraitė.

Žiūrovų simpatijų prizas iškeliavo į Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatrą – už režisieriaus Dainiaus Kazlausko spektaklį „Laisvi drugeliai“.

Rūta LANKININKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų