REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remiantis naujo tyrimo rezultatais, šią žiemą Šveicarijoje lankysis mažiau turistų, nes juos atbaidys stiprus franko kursas ir silpna pasaulinės ekonomikos būklė.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikos institutas „BAK Basel“ prognozuoja, kad vienos nakties užsieniečių nakvynių skaičius šią žiemą sumažės 1,8 proc. Jis jau mažėjo šią vasarą ir praėjusią žiemą.

REKLAMA

Nepaisant to, Šveicarijos ekonomikos reikalų valstybės sekretoriatas prognozuoja, kad pačių šveicarų pavienių nakvynių skaičius viešbučiuose šią žiemą ūgtels 0,2 proc.

Nuo finansų krizės pradžios 2008-aisiais nakvynių skaičius Šveicarijos kalnų regionų viešbučiuose sumažėjo 14 proc. Ypač sumažėjo turistų iš Europos šalių, tokių kaip Vokietija ar Nyderlandai.

„BAK Basel“ prognozuoja, kad 2013-ieji bus dar vieni silpni metai, ir turizmo sektorius augti pradės tik 2014-aisiais. Jeigu euro zona išsikapstys iš skolų krizės ir pasaulinės ekonomikos augimas paspartės, nakvynių skaičius Šveicarijos viešbučiuose 2014 m. turėtų padidėti 1,8 proc. Instituto skaičiavimais, 2015 m. nakvynių skaičius turėtų padidėti 2,8 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Turizmo sektoriui itin didelę neigiamą įtaką padarė stiprus saugia valiuta laikomo Šveicarijos franko kursas.

Kad apsaugotų ekonomiką nuo recesijos po to, kai franko kursas euro atžvilgiu sustiprėjo apie 20 proc., centrinis bankas jo kursą apribojo 1,20 franko už eurą. Nepaisant to, franko kursas tebėra daugiau nei 20 proc. stipresnis, nei buvo 2008 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų