REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais išaiškėja, kad kraupios legendos virsta realybe.

1. Įrenginys savo paties galvos nukirtimui

Legenda:

Vienas žmogus nusikirto sau galvą, naudodamasis pakankamai sudėtingu, specialiai tam tikslui sukurtu įrenginiu.

REKLAMA
REKLAMA

Skamba absurdiškai, kaip koks nors mažo biudžeto siaubo filmo scenarijus.

Tačiau toks dalykas įvyko iš tiesų:

2011 metais vieno iš Jorktauno gyventojų žmona išvarė savo mylimąjį iš namų. Jis prie mašinos prijungė priekabą ir sudėjo į ją visus savo turtus. Pavažiavo kelis kvartalus nuo namų ir... padegė priekabą. Atvykusi policija aptiko degančią priekabą, o patį atstumtąjį vyrą užsidariusi mašinoje. Kažkas atkreipė dėmesį į vielą, kuri blizgėjo ant vyro kaklo. Pasirodė, kad ji tęsiasi per automobilio langą ir artimiausio medžio, kuris auga maždaug už dešimties metrų. Policijos pareigūnams nespėjus sureaguoti, vyras paspaudė akseleratoriaus pedalą ir... liko be galvos.

REKLAMA

2. Žiedas ir kapas

Legenda:

Tikriausiai tai net ne legenda, o visas legendų ciklas, be to, dažnai naudojamas kinematografijoje. Legendos byloja, kad kažkas buvo palaidotas gyvas, ir jis/ji ne tik savarankiškai išsikasė, bet ir nubaudė visus piktadarius, praturtėjo ir ėmė laimingai gyventi.

Tikroji istorija skamba taip:

Viskas vyko Lenkijoje. Po šešių bendro gyvenimo metų Martinas Kasprzakas nusprendė, kad jo nuotaka Mičeslava Levandovska nėra pakankamai graži. Vietoj to, kad leistų jai aptikti save lovoje su kokia nors jos simpatiška drauge, kaip pasielgtų bet kuris kitas, M. Kasprzakas surado radikalesnį būdą. Jis apsvaigino draugę, jos rankas sulipdė lipnia juosta, merginą patalpino į dėžę ir nuvežė į mišką. Ten jis merginą palaidojo gyvą ir nuvyko į artimiausią bankomatą, kuriame iš jos kortelės nusiėmė visus pinigus. Mičeslavos laimei, M Kasprzakas išsiskyrė viena gera savybe – jis puikiai nusimanė brangenybėse ir piršdamasis padovanojo jai žiedą su dideliu deimantu. Šiuo akmeniu mergina ir prapjovė lipnią juostą, kuria buvo apklijuotos jos rankos ir kojos. Vėliau ji brangakmeniu padarė angą dėžėje ir ištrūko į paviršių pro purvą ir šakas, kuriomis jos jaunikis uždengė kapą.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, merginos, susižadėdamos reikalaukite žiedo su dideliu deimantu, ypač jei jūsų jaunikis kažkodėl namuose saugo dėžę nuo televizoriaus.

3. Klastinga žmona

Legenda:

Vyras sutinka ypatingo grožio moterį, užsimezga romanas, vėliau seka sužadėtuvės... Po vestuvių vyras sužino, kad vedė... raganą.

Tikroji istorija:

Beveik visus pirmus santuokos metus Shriya  ir Bimalis Pateliai gyveno skirtinguose miestuose: jis – Ostine (Teksasas, JAV), ji – Dubajuje (Jungtiniai arabų emyratai). Po susivienijimo jaunoji žmona pareiškė, kad nori palepinti vyrą masažu su specialiu aliejumi, ir nusivedė jį į vonią. Ten jau buvo viskas paruošta: prieblanda, rožių lapeliai, žvakės...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patiklus Bimalis, tikėtina, jau sėdėjo vonioje, kai pajuto, kad aliejus, kuriuo jį įtrina, įtartinai kvepia benzinu. Ir suprato, kad žvakės reikalingos ne tam, kad būtų sukurta romantiška aplinka. Kai įsižiebė ugnis, moteris pašoko iš vonios kambario ir užrakino duris.

Jeigu ponas Patelis būtų dėmesingesnis, tai galėjo pastebėti, kad priešgaisrinė signalizacija buvo atjungta, o priešgaisriniai purkštuvai apvynioti plastikiniais maišais. Ji apgalvojo viską iki menkiausių detalių, tačiau kažkodėl skyrybų variantas jai į galvą nešovė.

REKLAMA

Shriya Patel buvo nuteista už tyčinį nužudymą.

4. Išprotėjęs daktaras

Legenda

Išprotėję daktarai, kurie dievina pjaustyti patiklias pacientes – daugelio miestų legendų ir populiarių siaubo filmų veikėjai.

Realiame gyvenime jų irgi galima sutikti:

Glenas Takeris buvo baisus plastinis chirurgas, ir, tikėtina, net gi sadistiškai mėgavosi, bjaurodamas žmones. Vieno paciento, kuris kreipėsi dėl spazmų rankoje, gydymas baigėsi amputacija. Moteriai su krūtų implantais jis padarė kvadratinę krūtinę, nusėtą randų kaip pas Frankenšteiną.

REKLAMA

Kai skundų ir teisminių ieškinių susikaupė pakankamai, pasirodė žinia apie tragišką chirurgo žūtį, kuris neva paskendo plaukiojimo valtyje metu. Po metų jis buvo aptiktas Floridoje, kur iki to laiko jau spėjo subjauroti nemažai pacientų. Po to, kai ši istorija nuskambėjo per visą Ameriką, G. Takeris pareiškė žurnalistams: „Jeigu mane įspraus į kampą ir aš suprasiu, kad mano gyvenimas nebevertas nieko, aš išeisiu – bet ne vienas“.

Jis laikėsi savo žodžio. Po kelių metų jis nusišovė, tačiau prieš tai nužudė žmoną ir net gi katiną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Lavonas baseine

Legenda:

Tokio lygio istorijos yra tiesiog sukurtos tam, kad jas pasakotų mokyklų persirengimo kambariuose: apie tai, kad mergaitė nuėjo maudytis ir vandenyje užtiko numirėlį, kuris čiupo ją už kojos!

Tiesa:

Vienas vaikas iš Masačusetso maudėsi viešame baseine ir pamatė, kad palei vandens paviršių plūduriuoja kažkas stambaus. Pasirodo, tai buvo moters, kurios ieško policija, kūnas. Kūnas baseine plaukiojo jau tris dienas – netoliese nieko neįtariančių ir nerūpestingai besipliuškenančių vaikų. Tikėtina, jie ją net gi matė, tačiau manė, kad tai tiesiog plaukikė, kuri gali ilgai sulaikyti kvėpavimą, juk vandens svyravimas gali sukurti judėjimo iliuziją.

REKLAMA

Neįtikėtina tai, kad per tas tris dienas vandenį baseine tikrino du skirtingi inspektoriai.

6. Vakarėlis su negyvėliu

Legenda:

Bet kuri istorija, kuri baigiasi taip: „ir čia išaiškėjo, kad visą tą laiką jis buvo miręs!“.

Tikroji istorija:

Tuo laiku, kai Robertas Jungas ir Markas Rubinsonas atvažiavo į savo draugo Džefrio Džarreto namus, jis jau buvo miręs nuo perdozavimo. Kokios būklės buvo draugai nėra žinoma, tačiau jie nusprendė, kad Džefris tiesiog girtas. Tikėdamiesi, kad jis tuoj tuoj pabus, ištikimieji draugai sugrūdo draugo kūną į mašiną ir išvažiavo su juo linksmintis.

REKLAMA

Kadangi Džefris nerodė didelio susidomėjimo užsitęsusiu banketu, R. Jungas ir M. Rubinsonas paliko jį „ilsėtis“ ant galinės automobilio sėdynės, kol patys ėjo per barus ir striptizo klubus. Kažkuriuo metu baigėsi jų pinigai ir jie „pasiskolino“ kreditinę iš Dž. Džarreto. O vėliau nusprendė savo nuobodų draugą nuvežti namo, o patys toliau tęsti vakarėlių fiestą, žinoma, draugo sąskaita. Ir tik vėliau vienam iš jų atėjo į galvą mintis, kad Džarretas visą tą laiką buvo miręs. Nepaisant gerų ketinimų, draugus nubaudė už mirusiojo kūno išniekinimą ir vagystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Kolekcionierius

Legenda:

Holivudas mums visiems parodė, kaip turi atrodyti išprotėjęs kaimynas-žudikas: tylus, mandagus, labai išsilavinęs ir nė kiek neįtartinas.

Tikroji istorija:

Būtent tokiu ir buvo etnografas ir lingvistas iš Žemutinio Naugardo Anatolijus Moskvinas. Visas jo butas buvo nukrautas didelėmis, žmogaus ūgio lėlėmis. Visa tai jau yra gana keista, tačiau išaiškėjo, kad viskas yra daug blogiau – po suknelėmis ir perukais operatyvių tarnybų darbuotojai rado 29 mumifikuotus mergaičių ir merginų kūnus. A. Moskvinas buvo aistringas kolekcionierius, tačiau rinko jis ne pašto ženklus ar monetas, bet mirusius žmonių kūnus, kuriuos nuo 2000 metų iškasdavo kapinėse. Beje, namo jis nešėsi ne visus kūnus – iš pradžių jis atkasdavo kapą ir jeigu jo kas nors netenkindavo, tai užkasdavo kūną atgal.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų