REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Danijos bendrovė „The Eye Tribe“ kuria programinę įrangą, suteiksiančią galimybę valdyti išmaniuosius telefonus ir planšetes vien akimis.

REKLAMA
REKLAMA

Ši programinė įranga, pasitelkusi technines naujos kartos planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų galimybes, leis žvilgsniu valdyti įvairias taikomąsias programas ir įrenginių funkcijas. Pasak „The Eye Tribe“ atstovų, valdymas žvilgsniu yra kur kas patogesnis ir greitesnis už valdymą pirštais liečiant sensorinį ekraną.

REKLAMA

Pavyzdžiui, naujoji programinė įranga leistų žvilgsniu valdyti kompiuterinio žaidimo veikėjo judėjimą, o elektroninė knyga, stebinti skaitytojo akių judesius, pati reikiamu laiku perverstų kitą puslapį.

Įdomu ir tai, kad „The Eye Tribe“ ketina šią programinę įrangą pateikti kaip atvirojo kodo projektą, tad jos galimybėmis galės laisvai naudotis didieji programinės bei techninės įrangos gamintojai, tarp jų „Microsoft“, „Google“ ir „Samsung“. Jei šis projektas pasiseks, žvilgsniu paremtos vartotojo sąsajos technologija gali  labai sparčiai paplisti rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas „The Eye Tribe“ yra pagaminusi valdymo žvilgsniu sistemos prototipą, kuris naudoja specialų priedėlį su vaizdo kamera ir infraraudonosios šviesos šaltiniu. Pasak bendrovės atstovų, naujos kartos nešiojamieji įrenginiai jau turės visas technines priemones tokiai technologijai realizuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų