REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame daugiau nei 790 tūkst. litų neteisėtu praturtėjimu įtariamas 37-erių metų marijampolietis. Tiesa, jis tvirtina, jog pinigus uždirbo prekiaudamas kieme užaugintomis daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybai atlikus ikiteisminį tyrimą išaiškinta, kad 2004–2007 m. įtariamasis nusipirko du butus Vilniuje, sandėliavimo patalpas Marijampolėje, kelis žemės sklypus Lazdijų bei Vilniaus rajonuose ir automobilį, bet jų įsigijimo negalėjo pagrįsti teisėtai gautomis pajamomis.

REKLAMA

FNTT teigimu, daržovių auginimu ir jų prekyba įvairiose Marijampolės apskrities turgavietėse besivertęs marijampolietis negalėjo gauti šimtatūkstantinių pajamų, nes nėra realu, kad didelį kiekį žemės ūkio produkcijos galėjo užauginti namų valdos žemėje.

Marijampolietis jau anksčiau yra teistas už nusikalstamą prekybą automobilių garso ir vaizdo technika. Pastarąjį kartą jis buvo teistas 2009 m. už nusikalstamu būdu įgytų daiktų laikymą ir pervežimą, kai įsigijo ne mažiau kaip 700 automobilių navigacijos prietaisų, pagrobtų iš automobilių Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Baigta baudžiamoji byla perduota Marijampolės rajono apylinkės teismui.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL (65 tūkst. litų) vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų