REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius neatmeta galimybės, kad į valdančiąją koaliciją, kurioje bendradarbiaus socialdemokratai, „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“, gali būti pakviesta ir ketvirtoji į Seimą patekusi politinė jėga.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes bendradarbiausime ne tik su Darbo partija, bet bendradarbiausime su Tvarka ir teisingumu ir gal net pasikviesime ir kai kurias kitas partijas į valdančiąją daugumą. Taip pat, aišku, kalbėsime ir dėl Prezidentės iškeltų reikalavimų, kad būtų atsižvelgta. Aš suprantu, kad Vyriausybės sudėtyje ir, manau, Seimo vadovybėje nebūtų politikai, kuriems yra iškelti įtarimai arba kaltinimai“, – antradienį žurnalistams sakė Socialdemokratų partijos lyderis A. Butkevičius.

REKLAMA

Jis neįvardino, kas galėtų būti tas ketvirtasis partneris. „Mes kalbėsime su visomis politinėmis partijomis, kurios pateko į Seimą. (...) Turime šitą poziciją suderinti su kitomis politinėmis partijomis, su kuriomis esame jau susitarę bendradarbiauti. Esame trys partijos atviros ir neignoruojame nė vienos politinės jėgos“, – teigė A. Butkevičius.

Bendradarbiavimo su Darbo partija politikas nekonkretina, kol savo pozicijos nesuformulavo Socialdemokratų partijos taryba.

REKLAMA
REKLAMA

„Vakar (pirmadienį – ELTA) valdyba tik diskutavo, partijos taryba nuspręs sekmadienį dėl bendradarbiavimo su Darbo partija“, – sakė A. Butkevičius.

Jis nesiėmė vertinti Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho išsakytų ambicijų siekti Seimo pirmininko posto.

„Manau, kad vakar diena buvo tokia, kada buvo labai daug emocijų. Reikia suprasti, kad daugelis politikų turėjo ankstesnę labai sunkią naktį. Turiu pabrėžti, kad jau prieš pirmąjį rinkimų turą buvo kai kurie sutarimai tarp partijų vadovų. Aišku, mes jų dar nebuvome paviešinę. Manau, kad vakar tas padarytas pareiškimas, tikiuosi, derybų metu bus pakeistas ir bus sutariama ieškant kompromiso tarp būsimos Vyriausybės ir Respublikos Prezidentės“, – sakė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvardijamas kaip realiausias kandidatas į Premjero pareigas A. Butkevičius dar nelinkęs kalbėti apie socialdemokratų postus būsimoje Vyriausybėje. „Dėl postų mes neturėjome pokalbio, neturėjome pasitarimo“, – sakė jis.

Politiko teigimu, apie sekmadienį Socialdemokratų partijos tarybos priimtą sprendimą dėl bendradarbiavimo su Darbo partija bus informuota šalies vadovė.

„Tai paprasta elementari tvarka – susitikimo metu pasakyti mūsų priimtą poziciją, bet visa ta pozicija bus po sekmadienio“, – žurnalistams aiškino A. Butkevičius.

ELTA jau skelbė, jog Prezidentė Dalia Grybauskaitė pripažino, kad Vyriausybę formuos socialdemokratai, tačiau pabrėžė, kad Vyriausybės formavime negali dalyvauti partija, kuri rinkimuose įtariama padariusi daugiausiai pažeidimų, t. y. Darbo partija, o jos lyderiai teisiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų