REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Va­kar Šiau­lių apy­gar­dos teis­mas pa­skel­bė nuo­spren­dį žmog­žu­dys­tės ir plė­ši­mo by­lo­je. Vie­nas tei­sia­ma­sis pri­pa­žin­tas kal­tu ir nu­teis­tas ka­lė­ji­mo baus­me. Ki­tas – iš­tei­sin­tas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuosp­ren­dis

42 me­tų Graž­vy­das Ko­cys, Šiau­lių apy­gar­dos teis­mo spren­di­mu, už gro­tų pra­leis vie­nuo­li­ka me­tų. Ši baus­mė su­bend­rin­ta su anks­čiau įvyk­dy­tu nu­si­kal­ti­mu.

REKLAMA

32 me­tų klai­pė­die­tis Arū­nas G. teis­tu­mo iš­ven­gė ne­su­rin­kus pa­kan­ka­mai įro­dy­mų, jog jis da­ly­va­vo nu­si­kal­ti­me. Nuosp­ren­džiu teis­mas pa­nai­ki­no lais­vė­je nuo­spren­džio lau­ku­siam Arū­nui G. skir­tą kar­do­mą­ją prie­mo­nę – ra­šy­ti­nį pa­si­ža­dė­ji­mą neiš­vyk­ti.

Nu­žu­dy­to­jo ar­ti­mų­jų pa­teik­tą ci­vi­li­nį ieš­ki­nį teis­mas pa­li­ko ne­nag­ri­nė­tą.

REKLAMA
REKLAMA

Liu­dy­to­ja ta­po žu­di­ko drau­gė

Bau­džia­mo­sios by­los duo­me­ni­mis, nu­si­kal­ti­mas, už ku­rį nu­teis­tas G. Ko­cys, įvyk­dy­tą 2002 me­tų rugp­jū­tį. Pag­rin­di­ne liu­dy­to­ja by­lo­je ta­po G. Ko­cio drau­gė. Teis­mas kons­ta­ta­vo, kad ji ne­tu­rė­jo jo­kio mo­ty­vo ty­čia drau­gą ap­kal­bė­ti.

Šio mė­ne­sio 22 die­nos po­pie­tę Vil­niaus oro uos­te G. Ko­cys pa­si­ti­ko iš Vo­kie­ti­jos, Frank­fur­to mies­to, grįž­tan­tį Da­rių Š. Au­to­mo­bi­liu „VW Pas­sat“ jiems tą pa­tį va­ka­rą grįž­tant į na­mus Ma­žei­kiuo­se, žvyr­ke­ly­je ne­to­li Ma­žei­kių, Da­riui Š. vai­ruo­jant, o G. Ko­ciui ir jo drau­gei sė­dint ant ga­li­nės sė­dy­nės, stai­ga nuai­dė­jo šū­vis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liu­dy­to­ja pa­tvir­ti­no ma­čiu­si, kad šo­vė G. Ko­cys.

Au­kos kū­nas bu­vo pa­dė­tas į pa­sa­to ba­ga­ži­nę.

Anot mo­ters, vė­liau G. Ko­cys su­si­ti­ko su vie­nu pa­žįs­ta­mu. Po jud­vie­jų po­kal­bio G. Ko­cys su­grį­žo į au­to­mo­bi­lį su­si­ner­vi­nęs, esą jam at­si­sa­ky­ta pa­dė­ti pa­slėp­ti au­kos kū­ną.

Vė­liau, anot liu­dy­to­jos, va­žia­vę pro miš­ke­lį. Vie­no­je vie­to­je G. Ko­cys iš­ka­sė duo­bę ir jo­je pa­slė­pė kū­ną.

REKLAMA

Au­kai su­leis­ta nar­ko­ti­kų

Po die­nos, rugp­jū­čio 23-ąją, G. Ko­cys kar­tu su ta pa­čia drau­ge nu­vy­ko į Klai­pė­dą pas Arū­ną G.

G. Ko­cys klai­pė­die­čiui da­vė pi­ni­gų, kad šis nu­pirk­tų kvai­ša­lų žmo­gui už­mig­dy­ti.

Iki­teis­mi­nio ty­ri­mo duo­me­ni­mis, pirk­da­mas nar­ko­ti­kus – aguo­nų nuo­vi­rą – Arū­nas G. pa­pra­šė par­da­vė­ją do­zę at­skies­ti, kad ji ne­bū­tų mir­ti­na.

Va­ka­re Klai­pė­dos jū­rų uos­te G. Ko­cys ir Arū­nas G. pa­si­ti­ko iš Vo­kie­ti­jos, Ky­lio mies­to, į Lie­tu­vą au­to­mo­bi­liu BMW735 grįž­tan­tį Da­lių Š.

REKLAMA

Dviem au­to­mo­bi­liais vyks­tant į Ma­žei­kius, ke­ly­je Klaipėda–Mažeikiai, ne­to­li Pla­te­lių, G. Ko­cys Da­lių Š. pa­pra­šė su­sto­ti, esą su­ge­do jo pa­sa­tas.

Da­liui Š. iš­li­pus iš sa­vo­jo BMW, gra­sin­da­mas pis­to­le­tu G. Ko­cys smo­gė jam į gal­vą, o po to pa­so­di­no ant au­to­mo­bi­lio prie­ki­nės sė­dy­nės. Pats at­si­sė­dęs ga­le pri­smau­gė Da­liaus Š. kak­lą, o Arū­nas G. su­lei­do į ran­ką aguo­nų nuo­vi­ro.

Nuo do­zės Da­lius Š. pra­ra­do są­mo­nę.

Tę­siant ke­lio­nę, au­to­mo­bi­liui BMW bai­gė­si de­ga­lai. Pa­li­kę jį, G. Ko­cys su Arū­nu G. ki­tu au­to­mo­bi­liu nu­va­žia­vo jų nu­pirk­ti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tar­pu at­si­pei­kė­jęs Da­lius Š. iš­li­po iš au­to­mo­bi­lio ir pa­si­slė­pė krū­muo­se.

Grį­žę su de­ga­lais ir ne­be­ra­dę Da­liaus Š. sėb­rai tę­sė ke­lio­nę. Vė­liau G. Ko­cys pa­skam­bi­no pa­žįs­ta­mam jį Vo­kie­ti­ją, ir šis iš­da­vė, kur au­to­mo­bi­ly­je yra pa­slėp­ta di­de­lė pi­ni­gų su­ma.

Iki­teis­mi­nio ty­ri­mo me­tu nu­sta­ty­ta, kad iš nu­ro­dy­tos vie­tos au­to­mo­bi­ly­je G. Ko­cys paė­mė 15 tūks­tan­čių eu­rų. Dar trys tūks­tan­čiai eu­rų, ty­ri­mo duo­me­ni­mis, iš Da­liaus Š. bu­vo pa­si­sa­vin­ti anks­čiau.

REKLAMA

Pi­ni­gus pra­ra­dęs Da­lius Š. sa­vo skriau­di­kams pre­ten­zi­jų ne­pa­reiš­kė – vy­ras į po­li­ci­ją ne­si­krei­pė.

Nu­si­kal­ti­mai tu­rė­jo tiks­lą

Bau­džia­mą­ją by­lą iš­nag­ri­nė­jęs teis­mas kons­ta­ta­vo, kad G. Ko­cio veiks­mai po Da­riaus Š. mir­ties pa­grįs­tai lei­do ma­ny­ti, kad žmog­žu­dys­tė bu­vo su­pla­nuo­ta. Mat ne­tru­kus po nu­si­kal­ti­mo G. Ko­cys iš­vy­ko į Vo­kie­ti­ją ir ėmė vers­tis nar­ko­ti­kų pla­ti­ni­mu su ta gru­pe, ku­ria iki mir­ties ver­tė­si nu­žu­dy­ta­sis Da­rius Š.

REKLAMA

Už nar­ko­ti­kų pla­ti­ni­mą Vo­kie­ti­jo­je G. Ko­cys bu­vo nu­teis­tas ir de­por­tuo­tas į Lie­tu­vą.

By­lo­je dėl plė­ši­mo pa­tvir­tin­ta, kad vie­nin­te­lis G. Ko­cio tiks­las bu­vo pi­ni­gai. Teis­mas kons­ta­ta­vo, kad plė­ši­mo au­ka ta­pu­sio Da­liaus Š. nu­žu­dy­ti grei­čiau­siai ne­ke­tin­ta. Šį fak­tą pa­tvir­ti­na tai, kad, pirk­da­mas kvai­ša­lus, Arū­nas G. pra­šė juos at­skies­ti.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų