REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių policijos pareigūnams teko gelbėti moterį nuo savo meilę smurtu bandančio įrodyti vyriškio. 28-erių metų šiaulietė Rima, pažintį SMS žinute užmezgusi su Pataisos namuose bausmę už nepilnametės išžaginimą atliekančiu Egidijumi Miliumi, savo jėgomis atsikratyti jo nebepajėgė. Dabar ji jaučiasi kalta, kad pradėjo pažintį su šiuo žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA

SMS žinutėmis susirašinėjo būdamas už grotų

Rimą su 37-erių metų Egidijumi suvedė televizijos programa „SMS pramogos“ praėjusių metų vasarą. Už plėšimą ir vagystę seniau teistas vyras dievagojosi, kad už išžaginimą jis sėdi nekaltai. Žinutė po žinutės ir užsimezgė virtuali draugystė. Po kurio laiko bendravimas ėmė blėsti, Rima panoro ryšį su šiuo žmogumi nutraukti. Tačiau Egidijus už savo meilę ėmė kovoti – grasinimais jis privertė moterį toliau su juo bendrauti.

REKLAMA

Kai šių metų vasarį jis buvo paleistas iš Pataisos namų, iš karto atlėkė pas šiaulietę ir čia apsigyveno. Moteris neprieštaravo, nes jo bijojo, kadangi buvo prišiurpinta žinutėmis, jog ji niekur nepasislėps, iškas ją iš po žemių ir surinks po kauliuką. Rima išvaryti vyro nedrįso, tik laukė, kol jis pats išeis iš jos namų. O išeiti jis nesiruošė, nes jam buvo labai patogu čia gyventi – Egidijus niekur nedirbo, tik kai Rima išeidavo į darbą, prižiūrėdavo jos vaikus: pagamindavo pusryčius, nuvesdavo į darželį...

REKLAMA
REKLAMA

Apie patiriamą smurtą ilgai tylėjo

E. Milius teigia, kad, grįžęs po trumpos išvykos į užsienį, kovo 9-ąją, jis Rimai pasipiršęs, užmaudamas ant piršto žiedelį. Po šio akto jis pasijuto moterį užvaldęs galutinai ir įgijęs galių ja visiškai manipuliuoti, teigiama Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime.

Kovo 10-ąją moteris užtruko darbe, o grįžusi sulaukė įtaraus E. Miliaus priekaištų dėl neištikimybės ir grasinimų: padegsiu, papjausiu, nužudysiu... Šie grasinimai buvo skirti ne tik jai, bet ir jos bendradarbiams. Žodžius vyras sustiprino smūgiu į veidą. Rima nei vaikams, nei savo seseriai apie sumušimą neprasitarė, pamelavo, kad mėlynė paakyje atsirado jai atsitrenkus į durų staktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Egidijus moterį terorizavo toliau: neleisdavo naktimis miegoti kvosdamas, kas vyksta jos darbe, liepdavo prisipažinti ir vėl grasindavo. Moteris, bijodama vyro agresijos, patyčias kentė. Tik kai bendradarbiai pagaliau ištardė, kas jos veidą papuošė mėlyne, ir padrąsino, moteris ryžosi kreiptis į policiją.

Į butą ropštėsi balkonais

Kovo 15 dieną E. Milius atsidūrė areštinėje. Dėl smurto artimoje aplinkoje jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyras teismo įspėtas, kad nesiartintų prie Rimos namų. Kitą dieną policijos pareigūnai Egidijų atlydėjo iki jo buvusios gyvenamosios vietos, padėjo jam susirinkti daiktus ir išlydėjo, nukreipdami į Nakvynės namus.

REKLAMA

Tačiau įžeistam sužadėtiniui teismo nutartis buvo nė motais. Jis sugrįžo prie Rimos buto durų. Kadangi jos buvo užrakintos, o moters namuose nebuvo, Egidijus balkonais užsiropštė į namo antrąjį aukštą, išdaužė balkono stiklą, išlaužė balkono duris ir atsidūrė Rimos miegamajame.

Rima, jausdama, kad pavyduolis jos taip nepaliks, grįždama namo paprašė, kad bendradarbis ją palydėtų, nes norėjo pasiimti daiktus bei šunį ir važiuoti pas gimines... Nedrąsiai slinkdama buto kambariais, ji viename  iš jų pamatė su didžiuliu peiliu rankoje stovintį E. Milių. Moteris apsisuko ir nėrė iš buto lauk, paskui ją išskubėjo ir bendradarbis.

REKLAMA

Peiliais pjaustė save

Kai atvyko iškviesti policijos pareigūnai, E. Milius stovėjo kambaryje prie lango ir rankose turėjo jau du peilius. Iš pradžių gąsdino visus išpjausiąs, o paskui, sušukęs, ar norit pamatyti, kaip miršta žmogus, peiliais ėmė žaloti pats save. Vyras buvo sulaikytas ir dėl pilvo durtos žaizdos išvežtas į ligoninę. Rima, įžengusi į butą, visus savo daiktus rado išmėtytus ir supjaustytus. Smurtautojui buvo taikyta kardomoji priemonė – suėmimas, ir jis išvežtas gydyti į laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Išsigydęs žaizdas rugsėjo pabaigoje E. Milius stojo prieš teismą. Už fizinio skausmo sukėlimą, terorizavimą bei grasinimą nužudyti, neteisėtą asmens būsto neliečiamumo pažeidimą, turto sugadinimą laisvė jam atimta vieneriems metams.

Parengė Juozas GINKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų