REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Laura Paulikienė, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą su prašymu panaikinti Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintą Vėžaičių buitinių atliekų sąvartyno detalųjį planą.

REKLAMA
REKLAMA

Toks prašymas teismui pateiktas Klaipėdos apygardos prokuratūroje išnagrinėjus Vėžaičių bendruomenės prašymą apginti jų teisėtus interesus, kad Vėžaičiuose nebūtų statomas sąvartynas.

REKLAMA

Prašymą teismui pateikusi prokurorė nustatė, kad dar 1996 m. Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintas Vėžaičių buitinių atliekų sąvartyno detalusis planas buvo parengtas netinkamai, pažeidžiant detaliojo plano derinimo ir viešojo svarstymo procedūras, t. y. nesilaikant imperatyvių Teritorijų planavimo įstatymo ir kitų teisės aktų reikalavimų.

Taip pat nustatyta, kad 2004 m. Klaipėdos rajono savivaldybė pritarė atliekų aikštelės statybos vietos parinkimui ir ėmė rengti naują teritorijos detalųjį planą, kurį ne kartą teikė Nuolatinei statybos komisijai suderinti. Dėl detaliojo plano trūkumų komisijai atsisakius tai daryti, nuspręsta naujojo detaliojo plano neberengti ir sugrįžti prie senojo, dar 1996 m. su savivaldybe suderinto plano.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų liepą UAB „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybės administraciją, kad ji, vadovaudamasi 1996 metų detaliuoju planu, suderintų sąvartyno aikštelės techninį projektą bei išduotų statybos leidimą.

Projektas suderintas nebuvo, leidimas statyboms neišduotas, o Vėžaičių bendruomenė, prašydama apginti viešąjį interesą, kreipėsi pagalbos į prokuratūrą.

Prokuratūra teismo prašo panaikinti 1996 m. spalio 3 d. Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos sprendimą „Dėl Vėžaičių buitinių atliekų sąvartyno detaliojo plano patvirtinimo“ bei laikinai, iki teisme bus išnagrinėta administracinė byla, sustabdyti minėtojo plano galiojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų