REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje atsiras dar 16 jungtinių studijų programų su užsienio aukštosiomis mokyklomis. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pasirašė įsakymą dėl lėšų joms rengti skyrimo. Aštuonios aukštosios mokyklos iš viso gaus apie 25 mln. litų iš ES struktūrinių fondų.

REKLAMA
REKLAMA

„Studentui pasirinkus jungtinę programą dalis jo studijų vyksta Lietuvos universitete ar  kolegijoje, o kita dalis – užsienio aukštoje mokykloje, – sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. – Tokios programos naudingos ne tik jaunimui, bet ir mūsų universitetams ir kolegijoms. Tai skatina užsienio partnerių paiešką ir tarptautinį bendradarbiavimą, jas rengiant ir vykdant keičiamasi idėjomis, protais ir geriausia patirtimi siekiant tarptautinių kokybės standartų“.

REKLAMA

Jungtines studijų programas su užsienio partneriais rengs keturi universitetai ir keturios kolegijos. 4 naujos jungtinės studijų programos atsiras Mykolo Romerio universitete, po 3 – Šiaulių universitete ir Socialinių mokslų kolegijoje, dvi – Vilniaus Gedimino technikos universitete, po vieną – Tarptautinėje teisės ir verslo aukštojoje mokykloje, Utenos ir Vilniaus kolegijose bei Vytauto Didžiojo universitete.

Jungtines studijų programas rengia ir vykdo kelios aukštosios mokyklos kartu. Pasirinkęs tokią programą studentas vienu metu studijuoja Lietuvos ir užsienio universitete ar kolegijoje, o baigęs šias studijas gauna abiejų aukštųjų mokyklų diplomą. Jungtines programas gali kartu organizuoti ir kelios Lietuvos aukštosios mokyklos.

Šiuo metu Lietuvoje jau galima studijuoti pagal 8 jungtines studijų programas, parengtas ES struktūrinių fondų lėšomis. Jas siūlo penkios aukštosios mokyklos – Mykolo Romerio, Vilniaus, Vilniaus Gedimino technikos ir Vytauto Didžiojo universitetai bei Socialinių mokslų kolegija – kartu su Lenkijos, Portugalijos, Italijos, Vengrijos, Belgijos, Austrijos, Suomijos, Ispanijos, Vokietijos, Rusijos ir kitų šalių universitetais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų