REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis savaitgalis biliardo entuziastams buvo dvigubai įsimintinas – ką tik atidarytame naujame biliardo klube „Pool masters“ Vilniuje vyko finalinis Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos (OOBPL) etapas, į kurį susirinko geriausi keturių atrankinių etapų sportininkai. Buvo žaižiama pulo-10 disciplina, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų grupėje jokių netikėtumų nebuvo – čempiono taurę į viršų kėlė sau lygių neturintis estas Denis Grabe. Tuo tarpu moterų lygoje latvė Anna Prisjažnuka įrodė savo meistriškumą aplenkdama tiek OOBPL reitingo lyderę Agnę Jarušauskaitę, tiek ir finale savo garbę gynusią Tatjaną Vaitkienę.

REKLAMA

Finalinį vyrų ketvertą sudarė net trys estai ir vienas lietuvis. Visi keturi jie taip pat dalinasi ir pirmąsias keturias OOBPL reitingo vietas. Mūsų šalies atstovas Henrikas Strolis pasipuošė bronzos medaliu, garbingai 11:13 nusileidęs antrosios vietos laimėtojui Oliver Lepp. Bronzos medalį taip pat iškovojo Kait Hinn, prieš čempioną Denis Grabę pralaimėjęs rezultatu 7:13.

Po varžybų kalbintas D. Grabe neslėpė, kad nuo pat pradžių tikėjo savo jėgomis ir šis tikėjimas jam suteikė papildomo pranašumo prieš varžovus. Sportininkas taip pat dėkojo lygos organizatoriams, sakėsi laukiąs 2013 metų OOBLP varžybų ir gyrė finalinį etapą surengusį biliardo klubą „Pool masters“: „Tai labai erdvus, bet tuo pačiu ir jaukus sporto klubas, o naujasis „Bilijardai Sport“ pulo stalas atitinka aukščiausius tarptautinius standartus, ant jo labai malonu žaisti.“

REKLAMA
REKLAMA

Moterų grupėje, priešingai nei vyrų, finaliniame ketverte varžėsi net trys lietuvės. Deja, nei vienai iš jų nepavyko pasipriešinti nepriekaištingam latvės Anna Prisjažnuka žaidimui. Trečiąsias vietas tarpusavy pasidalino Agnė Jarušauskaitė ir Alberta Šimkevičiūtė. Tuo tarpu į finalą prasibrovusi Tatjana Vatkienė nusileido latvei rezultatu 5:10 ir pasipuošė sidabro medaliu.

„Esu neapsakomai laiminga laimėjusi varžybas! Šios pergalės aš laukiau du metus. Džiaugiuosi, kad pagaliau man tai pavyko!“, - po varžybų sakė Latvijos atstovė. Ji taip pat pabrėžė pagirtiną varžybų organizavimą, šiltus žmones ir puikią nuotaiką, kuri visada lydi OOBPL renginius.

Lygos organizatoriai, Lietuvos pulo federacija ir Estijos biliardo federacija, padedami Latvijos biliardo federacijos, dėkoja Olympic-Online ir kitiems rėmėjams, kurių dėka jau antrą kartą buvo surengtos OOBPL varžybos ir su kurių pagalba ruošiamasi 2013 metų Olympic-Online Baltijos Pulo Lygai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų