REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentei Daliai Grybauskaitei pareiškus, kad Darbo partija negali dalyvauti Vyriausybės formavime, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba pirmadienį renkasi į posėdį spręsti šio klausimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Faktiškai po šito susitikimo ir po jos padaryto pareiškimo situacija dabar yra tokia, kad mes, konkrečiai aš, turime informuoti savo partijos valdybą. Esame aiškiai pasakę, kad mūsų partijos taryba priima sprendimus, kokia turėtų būti koalicija ir kokioje koalicijoje galėtume dalyvauti“, – sakė A. Butkevičius po susitikimo su Prezidente.

REKLAMA

LSDP tarybos posėdis vyks partijos būstinėje B. Radvilaitės gatvėje pirmadienio pavakarę.

LSDP šiuose Seimo rinkimuose gavo daugiausiai – 38, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 33, Darbo partija – 29, partija Tvarka ir teisingumas – 11, Liberalų sąjūdis – 10 mandatų. Lietuvos lenkų rinkimų akcija Seime užsitikrino 8, politinė partija „Drąsos kelias“- 7, nepartiniai kandidatai – 3, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 1 vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Teigta, kad valdančioji dauguma bus formuojama iš trijų – LSDP, Darbo bei Tvarkos ir teisingumo – partijų.

V. Uspaskichas: tai būtų išdavystė

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas tikisi, kad Prezidentė dar gali pakeisti savo poziciją dėl „darbiečių“ dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje. Tuo atveju, jeigu socialdemokratai vis dėlto nuspręs formuoti koaliciją be jų, „darbiečiai“ tai laikys kaip žodžio nesilaikymą.

„Aš laikysiuos tos pačios nuomonės, kad yra koalicija. Kaip bus toliau, sunku pasakyti. Reikia atsižvelgti į Prezidentės nuomonę, politika yra kompromisų menas“, – pirmadienį naujienų agentūroje ELTA surengtoje spaudos konferencijoje sakė V. Uspaskichas. Jis teigė besitikintis, kad Prezidentė įsiklausys į tai, ką nori daryti koalicija, kurią sudaro „Tvarka ir teisingumas“, Darbo partija ir socialdemokratai, bei jos programą – ir pakeis nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vertinu teigiamai. Prezidentė yra Prezidentė, turi savo nuomonę, ją išreiškė, bet aš vertinu ir Lietuvos Respublikos Konstituciją, žmonių valią ir demokratinės teisinės valstybės nekaltumo prezumpcijos principą“, – kalbėjo Darbo partijos vadovas.

Pasiteiravus, kas bus, jeigu socialdemokratai vis dėlto nuspręs įsiklausyti į Prezidentės nuomonę ir formuos valdančiąją koaliciją be Darbo partijos, V. Uspaskichas teigė tai traktuosiąs ne kaip išdavystę, o „žodžio nesilaikymą“.

„Todėl, kad jie gali laikytis to žodžio nepažeisdami nei Konstitucijos, nei žmonių valios, nei teisinės demokratinės valstybės principų. O išvis – politika yra kompromisų menas. Į kompromisą turi eiti ir Prezidentė, ir valdančioji dauguma“,- aiškino V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų