REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 25 d. Lietuvos ambasada Airijoje pakvietė Airijos kelionių agentūrų, kitų turizmo verslo organizacijų ir turizmo žiniasklaidos atstovus į turizmo Lietuvoje galimybių pristatymą. Renginyje taip pat dalyvavo Airijoje gyvenantys lietuviai verslininkai ir lietuviškų organizacijų atstovai. Renginio metu jo dalyvius su patraukliausiais Lietuvos turizmo objektais, paslaugomis ir produktais supažindino Lietuvos Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos Tikslinių rinkų skyriaus vedėja Daiva Kirkilaitė-Chetcuti.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmogiškųjų kontaktų ir ekonominių mainų potencialas tarp dviejų šalių yra didelis, jį privalu išnaudoti, ypač artėjant Airijos ir Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungai 2013 metais. Lietuvos privalumai – jos miestai, gamta, kulinarinis paveldas ir svetingi žmonės – yra visa tai, kas airių keliautojui turėtų labai imponuoti,“ – atidarydamas renginį akcentavo Lietuvos ambasadorius Airijoje Vidmantas Purlys.

REKLAMA

Nepaisant to, kad Airijoje gyvena apie 100 tūkst. lietuvių, šalies turizmo pristatymas airių turizmo verslo atstovams pasirodė labai informatyvus ir padedantis iš naujo įvertinti Lietuvą kaip patrauklią turistinę destinaciją. Airijos kelionių agentūrų asociacijos (CEO) prezidentas Pat Dawson buvo nustebintas tuo, ką Lietuva gali pasiūlyti airių turistams. Kartu su Clare Dunne, „We Unravel Travel“ generaline direktore, jis informuos asociacijos narius ir siūlys parengti kelionių paketus į Lietuvą ir juos pristatyti 2013 m. sausio mėn. tarptautinės turizmo parodos „Holiday World Show“ metu Dubline.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Airijos kelionių agentūrų asociacijos prezidentas P. Dawson pasveikino Lietuvos ambasadą Airijoje tapus asociacijos nare, ir pažymėjo, kad sieks glaudaus bendradarbiavimo su Lietuvos institucijomis ir verslo subjektais, ypač Airijos rinkai patraukliose miestų ir SPA turizmo srityse.

Renginyje dalyvavo ir lietuviai, kurie dirba arba planuoja dirbti turizmo srityje. Jie taip pat įžvelgia potencialą dvišaliam turizmo verslui plėtoti.

Po pristatymo svečiai turėjo galimybę padegustuoti tradicinių lietuviškų patiekalų ir gėrimų.

Lietuvos ambasada Airijoje kartu su Valstybiniu turizmo departamentu 2012-2013 m. vykdo kelis Lietuvos vardo garsinimo ir turizmo į Lietuvą skatinimo projektus: Lietuvos, kaip turizmo šalies, privalumai buvo nušviesti svarbiausiuose Airijos dienraščiuose, 2013 m. sausio mėn. didžiausioje Airijos turizmo parodoje „Holiday World Show“ veiks Lietuvos stendas, jos metu vyks kiti Lietuvą pristatantys renginiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų