REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europa neturi kelti Graikijai naujų reikalavimų taupyti, sekmadienį pareiškė Graikijos prezidentas Karolosas Papouliasas. Apie tai informuoja „RIA Novosti“.

Europa neturi kelti Graikijai naujų reikalavimų taupyti, sekmadienį pareiškė Graikijos prezidentas Karolosas Papouliasas. Apie tai informuoja „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Negalima reikalauti iš tautos daugiau, ji ir taip viską atidavė“, - pareiškė K. Papouliasas per tiesioginį vietos televizijos eterį po karinio parado Salonikuose, skirto Nacionalinei Graikijos šventei paminėti.

REKLAMA

Graikijos parlamentas šią savaitę svarstys 14 mlrd. eurų vertės taupymo priemonių paketą, mainais į kurį šalis tikisi gauti eilinę 31,5 mlrd. eurų paramą iš Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF). Planuojama dar kartą mažinti valstybės tarnautojų atlyginimus ir pensijas, apriboti darbuotojų teises, atleisti tūkstančius žmonių valstybės sektoriuje.

Pasak prezidento, Europoje jau pripažįstama, kad Graikija pasiekė „daug daugiau“ nei kitos šalys, kurios dabar vykdo taupymo programas, pavyzdžiui, Airija, Portugalija.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, jog artimiausi mėnesiai įžiebs mūsų tautai viltį, kad mes jau įveikėme krizę“, - sakė K. Papouliasas.

Sekmadienį Salonikuose buvo švenčiama nacionalinė Graikijos šventė („Diena „Ne"), kuri mini šalies įsitraukimą į Antrąjį pasaulinį karą prieš fašistinę Italiją 1940 m. spalio 28 d. Be to, Salonikuose minimos ir 100-osios miesto išvadavimo metinės - šį miestą Graikijos armija 1912 metais iškovojo iš otomanų imperijos. Minima ir šventojo miesto globėjo, vieno garsiausių stačiatikių šventikų - Dmitrijaus Solunskio diena.

Sekmadienį Salonikuose taupymo sumetimais buvo surengtas paradas, užuot rengus tradicinę įspūdingą karinės technikos demonstraciją. Tūkstančiai policininkų budėjo mieste per paradą, kurį praėjusiais metais mėgino sužlugdyti kairieji aktyvistai. Atėnuose vyko ir tradicinis moksleivių paradas, ypatingų incidentų neužfiksuota. Tik viena vyresniųjų klasių mokinių-pirmūnių perėjo per Sintagmos aikštę priešais parlamentą basa, taip išreikšdama savo protestą prieš taupymo priemonių programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų