REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po antrojo rinkimų turo pirmaujančios Socialdemokratų partijos būstinėje pasirodęs Algirdas Butkevičius, kuris jau įvardijamas potencialiu premjeru, nesiėmė atsakyti į klausimą, ar bus premjeru.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia yra prezidentės prerogatyva, tai priklausys nuo jos“, – teigė jis žurnalistams.

Pirmuosius ir antruosius rezultatus sudėjus jis įvertino teigiamai, nors galutinis skaičiaus nėra aiškus.

REKLAMA

„Manau, kad dar prisijungs prie mūsų, man teko kalbėti, amžiną atilsį Juozo Palionio sūnus, kuris laimėjo prieš mūsų partietį Prienų apygardoje“, – svarstė politikas.

Paklaustas, kam būsimai trijų partijų koalicijai galėtų būti reikalingas trečiasis partneris, A. Butkevičius teigė, kad visoms trims partijoms galiausiai gavus 79 vietas, galbūt to ir nereikėtų, tačiau neatmetė galimybės, kad kuri nors partija jungtųsi prie trijulės.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusį kartą, kai buvome susitikę po pirmojo turo, aiškiai pasakėme, kad esame atviri ir prie mūsų trijų partijų gali prisijungti ir kitos partijos. Į šį klausimą galėsiu atsakyti tada, kai susirinksime šiandien“, – patikino A. Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis nesiėmė įvardyti, kokioms ministerijoms galėtų vadovauti jo partijos atstovai: „Pirmiausiai, esame susitarę, kad kiekvienai ministerijai turės vadovauti tas, kuris yra kompetentingas, suprantantis, kokias reikia spręsti problemas, ir ką jis turėtų įgyvendinti. Kol kas dėl ministerijų mes nekalbėjome, laikas parodys“.

A. Butkevičius prisipažino, kad bet kuri partija, kuri pasakytų, kad gali dalyvauti koalicijoje, galėtų derėtis su trimis susitarimą turinčiomis partijomis, tačiau partiją „Drąsos kelias“ įvardijo, kaip tą, su kuria į koaliciją neitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų