REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pradėjus skaičiuoti rinkėjų balsus Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis jautėsi užtikrintas. Iš šešių antrajame ture besivaržančių partijos kandidatų, anot jo, į Seimą turėtų patekti mažiausiai keturi.

REKLAMA
REKLAMA

Prakalbus apie rinkėjų aktyvumą, E. Masiulis teigė, kad tai pakankamai prognozuotas sumažėjimas. „Įprastai antrame rinkimų ture aktyvumas visą laiką sumažėja. Kam jis bus naudingas? Sužinosime jau visai netrukus. Bet akivaizdu, kad Tėvynės Sąjungos pozicijos yra gana stiprios. Be to, kai aktyvumas yra mažesnis, tai privalumą įgauna dešiniųjų politikai. Kalbant apie mūsų pasirodymą, tai mes dalyvaujame 6 vienmandatėse apylinkėse, todėl tikimės mažiausiai keturių vienmandačių pergalių. Tai būtų geras rezultatas Liberalų sąjūdžiui“, – pabrėžė E. Masiulis.

REKLAMA

Pokalbio su Balsas.lt žurnalistu metu, E. Masiulis sulaukė žinių, kad Želmenėlio rinkiminėje apylinkėje surinko 486 balsų, o jo konkurentas iš Darbo partijos – 427. „Apylygiai“, – trumpai įvertino E. Masiulis..

„Be jokios abejonės sakame ir kitų partijų rezultatus. Vienos dvikovos išskirti labai negalėčiau. Tačiau turbūt labiausiai intriguoja Irenos Degutienės ir Neringos Venckienės kova. Pats balsavau šioje apygardoje. Šiuo atveju balsavau už patirtį ir už tai, ką labiausiai pažįstu. Be to yra ir kitų įdomių mikrodvikovų. Klaipėdos rajone varžosi Petras Gražulis ir jauna mano kolegė Agnė Bilotaitė. O iš esmės didžiausia rinkimų intriga, kuri frakcija Seime bus didžiausia ir turės daugiausiai mandatų“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Šie rinkimai E. Masiulį, tiesa iš blogosios pusės, nustebino itin dažnai policijos pareigūnų fiksuotais pažeidimais: „Iš tikrųjų buvo daug bandymų pirkti balsus. Žengiant trečią dešimtmetį nepriklausomoje Lietuvos ir matant, kad kai kurios politinės jėgos naudojasi primityviais metodais, atrodo daugiau nei keistai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų