REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmųjų antrojo Seimo rinkimų turo rezultatų laukiantys Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų TS-LKD)  partijos atstovai neslepia  optimizmo. Tačiau premjeras Andrius Kubilius, jo patarėjo Virgio Valentinavičiaus teigimu, kol kas nieko nekomentuoja.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 23:11 val.) Seimo narys Naglis Puteikis, sužinojęs, kad pateko į naujos kadencijos Seimą, užuot  šventęs pergalę konservatorių štabe su kolegomis, sėdo prie kompiuterio.

REKLAMA

„Noriu rinkėjams padėkoti“, – pakomentavo N. Puteikis, paklaustas, ką šiuo metu veikia.

(Papildyta 22:04 val.) Prieš 22 valandą konservatorių  „štabe-akvariume“ palaikyti saviškių pasirodė europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Laukdami rinkimų rezultatų konservatoriai gurkšnoja alų ir vaišinasi vadinamaisiais vieno kąsnio sumuštiniais.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu vienas partijos lyderių Seimo narys Jurgis Razma tvirtina, kad tikisi laimėti nemažai  Seimo narių mandatų.

„Aš prieš pirmąjį turą paskelbiau, kad tikimės turėti 35 vietas, tų prognozių kol kas nesu atsisakęs. Manau, kad didžiuosiuose miestuose mums gali gerai pasisekti, o rajonuose 4–5 turėtume pridėti“, – skaičiavo jis.

J. Razmos teigimu, ten, kur antrajame rinkimų ture TS-LKD kandidatai rungiasi su „Drąsos kelio“ atstovais arba su Lenkų rinkimų akcijos kandidatais, „mūsų kandidatai gana nesunkiai turėtų laimėti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau J. Razma pripažįsta, kad sudėtingiau įveikti socialdemokratų atstovus ir laimėti rajonuose.

„Socialdemokratams sumuosis tos visos trijulės balsai, o rajonuose laimėti nelengva dėl to, kad rajonuose rinkėjų apsisprendimą labai dideliu mastu lemia socialiniai lūkesčiai“.

Žurnalistams J.Razma sakė, kad svarstymų dėl galimų koalicijų kol kas praktiškai nebuvo, kadangi tarp pirmojo ir antrojo rinkimų turo nebuvo susirinkęs partijos prezidiumas. Tačiau jis neatmeta, kad „vieningas veikimas su Liberalų sąjūdžiu gali mums suteikti neblogą derybinę poziciją“.

REKLAMA

J. Razma prasitarė manantis, kad opozicinės partijos gali norėti, „kad būtų tam tikras branduolys  atstovaujamas mūsų, kuris prisiimtų esminę atsakomybę su reikiama patirtimi“.

Konservatoriai laukti rinkimų rezultatų rinkosi vangiai

Pasibaigus balsavimui antrajame Seimo rinkimų ture Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų TS-LKD)  partijos atstovai laukti rezultatų, kaip ir spalio 14  dieną susirinko viešbutyje „Europa City Vilnius Hotel“. Kaip ir praėjusį kartą ant durų į salę, kurioje rinkosi konservatoriai, žurnalistus pasitiko specialus užrašas. Jis skelbia, kad „šioje erdvėje žiniasklaida laukiama be kamerų ir fotoaparatų“.

REKLAMA

Šiek tiek po  20 val. su žmona  atvykęs vienas partijos lyderių, premjeras Andrius Kubilius, pamatęs būrį laukiančių žurnalistų tik tarstelėjo: „Jūsų daugiau negu mūsų“.

Tarp susirinkusiųjų laukti rinkimų rezultatų TS-LKD narių buvo matyti buvo matyti Arvydas Anušauskas, buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys, palaikyti saviškių atvyko ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Tačiau artėjant 21 valandai tarp susirinkusiųjų dar nebuvo matyti Seimo pirmininkės Irenos Degutienės. Ji pasirodė lygiai 21 val., tačiau su žurnalistais bendrauti atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų