REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiausiai penki žmonės žuvo ir 98 buvo sužeisti, kai savižudis Nigerijos šiaurėje į katalikų bažnyčią įvažiavo sprogmenų prikrautu automobiliu. Per katalikų atsakomuosius išpuolius buvo nužudyti dar mažiausiai du žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Kadunos mieste sekmadienį ryte sprogdintojas džipu įvažiavo į katalikų bažnyčią. Pareigūnai pranešė, kad patvirtintos penkios išpuolio aukos, o 98 sužeistieji gydomi dviejose ligoninėse.

REKLAMA

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, bet anksčiau už panašius išpuolius atsakomybę prisiimdavo islamistų sekta „Boko Haram“. Praėjusiais metais sekta ėmė dažniau puldinėti krikščionis ir nuo to laiko surengė kelis išpuolius bažnyčiose.

Netrukus po sprogimo įpykę krikščionių jaunuoliai apsiginklavo lazdomis ir peiliais ir išėjo į gatves. Naujienų agentūros „Reuters“ reporteris pakelėje matė dviejų nužudytų žmonių kūnus. Policija užblokavo kelius, visame mieste budi patruliai.

„Boko Haram“ tvirtina norinti Nigerijoje įkurti islamistinę valstybę. Apie pusę Nigerijos gyventojų yra musulmonai, o kita pusė - katalikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų