REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drąsiai galiu teigti, kad ši betvarkė su teisėsauga, kada su svetimos valstybės specialiomis tarnybomis aiškias sąsajas turintys žmonės ir jų sukurtos formuotės šokdina visą valstybę, galima tik todėl, kad mes valdžioje turime bailius politikus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pilnai patvirtina neseniai į viešumą iškilęs Seimo pirmininkės atviro pokalbio su grupele piliečių turinys. Negana to Seimo pirmininkė verkšlena, kad ji, būdama antras žmogus valstybėje, nieko pakeisti negali. Lygiai tokį pat beviltiškumą, tiesa ne viešą, bet iš atskirų pas ją apsilankiusių žmonių, girdime ir iš LR Prezidentės.

REKLAMA

Apie tai viešai, po vizito pas šalies vadovę, kalbėjo Neringa Venckienė, užsiminė ir Liudvika Pociūnienė. Visi jau matome totalinį nesusitvarkymą su pareigomis iš Generalinės prokuratūros, VSD, STT, FNTT vadovų ir jų pavaldinių pusės. Niekas nepajuda į teigiamą pusę ir teismuose. Be aibės kitų pavyzdžių, manau su kaupu tai iliustruoja iki begalybės užsitęsusi V. Uspaskicho ir Darbo partijos byla.

Jeigu teisėsauga tvarkytųsi taip, kaip ji ir privalo veikti teisinėje valstybėje, tai ši byla jau būtų seniai baigta. O ponas V. Uspakichas būtų ten, kur jam priklauso, o nesiruoštų vadovauti Lietuvos Respublikos Vyriausybei. Manęs ne vienas užsienietis yra klausęs, kaip mus lietuvius galima suprasti, kada mes esame nuoširdūs - ar kada keiksnodami Rusiją ir degindami žvakutes gedime savo aukų nudaigotų Sibiro platybėse, ar kai renkame į aukštus postus tikrai aukšto mokslo diplomą nusipirkusį, neskaidrų ir nusikalstamą („Jangila“) verslą vykdžiusį, nuo Lietuvos teisėsaugos besislapsčiusį, Rusijoje politinio prieglobsčio prašiusį ir Lietuvą juodinusį veikėją. O ką jau bekalbėti apie jo bendražygio Artūro Paulausko (2006m. įvardytas) sąsajas su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Niekam nerūpėjo, kaip su šio veikėjo žinia (jam tada besislapstant Maskvoje) dabar balsų iš kalinių pirkimo skandale išgarsėjusio Vytauto Pinskaus pirtelėje Širvintuose dalyvaujant „valstybininkų“ klano atstovams Raimondui Lopatai, Rimandui Stoniui, Gediminui Kirkilui ir Kęstučiui Daukšiui buvo susitarta įvykdyti perversmą nuverčiant tuometį premjerą Algirdą Brazauską. Ir šis perversmas pavyko, bet niekas iš to išvadų nepadarė. Visi bijojo ir drebino kinkas.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent per bailius mūsų politikus  mes baigiame prarasti valstybę. Taip, Irena Degutienė 100 kartų teisi, valstybė yra užvaldyta, o teisėsaugos institucijos, kurios su tuo turi kovoti, jau seniai tarnauja klanui, o ne valstybei.

Apie tai viešai prabilau iš Seimo tribūnos dar 2007 m. Tačiau ponia Seimo pirmininkė, ponas premjeras tai žino ir tyli. Taip jie dangsto nusikaltimą. Juk tai tolygu valstybės išdavystei, žinoti, kad daroma blogai ir tylėti. Būtent šių bailių politikų ir neveiksnios teisėsaugos rezultatas ir yra kriminaliniais ( o ne demokratiniais) virtę rinkimai. Kokio dar baisesnio įvykio reikia Lietuvos istorijoje, kaip šis  V.Uspaskicho kriminalinis triumfo žygis į Lietuvos premjerus. Manęs visiškai nedomina, kad gal LR Prezidentė neteiks jo kandidatūros į premjerus, ar kokios kitos prielaidos. Man pilnai gana vien to, kad politiniai apžvalgininkai, politologai ir politikai iš visų TV ekranų, interneto portalų šaltai postringauja apie galimus sandėrius dalinantis šalies valdžią su kuo...?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su ponu apie kurio reputaciją jau minėjau. Kodėl niekam nepasišiaušia plaukai, kaip išvis galėjo būt sudarytos prielaidos tokiam kriminaliniam farsui, kuris Lietuvai gali baigtis tragedija? Negi mažai faktų apie balsų pirkimą, apie matomai specialiai sukeltą betvarkę balsavimo dieną, su biuletenių gausa ir jų nešiojimu po namus, bei mėtymosi šiukšledėžėse, kad tokius rinkimus paskelbti niekiniais ir jų rezultatus anuliuoti. Ko laukiama? Negi truputį geresnis elgesys antrajame rinkimų ture gali kaip nors sušvelninti nusikaltimus, padarytus pirmame. Nėra kitos galimybės turėti ligimityvę šalies valdžią sekantiems keturiems metams, kaip nauji ir tvarkingi Seimo rinkimai. O tokios partijos, kurios siekia politinės valdžios kriminaliniais metodais, privalo būti iš rinkimų pašalintos. Demokratija privalo sugebėti save apginti. Mes turime reikalą su labai cinišku, rafinuotu, dideliais resursais disponuojančiu priešu, todėl privalome adekvačiai gintis. O valstybės gynyba primiausia yra mūsų LR Prezidentės prerogatyva, nes šiuolaikiniai karai, tai ne karai su tankais. Juk tą patį rezultatą, tik tyliai, galima sėkmingai pasiekti investavus į politines šalies struktūras, kas šiandieną akivaizdžiai ir vyksta.

REKLAMA

Viltį, šioje ašarų pakalnėje, suteikia atsibundantis jaunimas, studentija. Nors tai nedidelė jo dalis, bet svarbu pradėti. Taip pat labai gerai nuteikia atsakingas ir patriotiškas Konstitucinio Teismo sprendimas palaikantis VRK nedrąsų, bet teisingą žingsnį naikinant rinkimų rezultatus Zarasų – Visagino rinkimų apygardoje. Logiškas klausimas, jeigu šioje apygardoje teisėtai panaikinti vienmandatinės rinkimų apygardos rezultatai, tai lygiai taip pat čia panaikinti ir daugiamandatės apygardos rinkimų rezultatai. O jeigu jie panaikinti nors vienoje apygardoje tai niekaip negali būti įvykdytas rinkimų įstatymo reikalavimas, kad balsai privalo būti suskaičiuoti vieno mandato tikslumu. Taip, kad nėra kito kelio kaip kriminalizuotų Seimo rinkimų rezultatų anuliavimas ir naujų Seimo rinkimų paskelbimas. Tai rimtas išbandymas politikams ir politinėms partijoms, nes būtent Seimas privalo priimti šiuos sprendimus. Tai tik pirmas žingsnis. Seimas ir LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė privalo pareikalauti iš teisėsaugos institucijų vadovų operatyvaus ir rezultatyvaus darbo, kad kalti visi be išimties būtų nubausti, tiek vykdytojai, tiek ir aukšti užsakovai. Ruošiantis naujiems rinkimams reikia pataisyti Seimo rinkimų įstatymą, kuriame nebūtų jokių dviprasmybių ir būtų sudarytos  vienodos galimybės visoms politinėms jėgoms reklamuotis per LRT, uždraudžiant reklamą kituose komerciniuose kanaluose už pinigus. Pinginių lėšų valstybė privalo skirti visoms rinkimų dalyvėms vienodai ir uždrausti tokius rinkimus, kai laimi tas kuris gauna (dažnai nelegaliai) ir išleidžia rinkimams daugiau pinigų nei kiti. Būtent tokioms nedidelėms valstybėms kaip Lietuva, per pinigus, naudojamus politinei reklamai ir kyla grėsmė šalies nacionaliniam saugumui, nes yra nemažai pavyzdžių kai milijoninės lėšos ateina iš svetimų valstybių.

REKLAMA

Norisi tikėti, kad ne savo noru priversti išsimaudyti šiame kriminaliniame purve, mes pamiršę smulkius nesutarimus susitelksime ir gelbėdami savo laisvę ir nepriklausomybę būsime Vieningi kaip kažkada Baltijos kelyje. Tik būdamai Vieningi mes neparduosime savo Tėvynės už „bambaly“ ar patikėję nerealiais pažadais. Prisiminkime, kad Žmogus turi tik vieną Tėtį , Mamą ir vienintelę Tėvynę šioje Žemėje. Negi leisimės, kad mus valdytų neteisėtai į valdžią prasibrovusi klika?

Dr.  Algimantas  Matulevičius, Tautos vienybės sąjungos pirmininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų