REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį pirmą valandą nakties įsigaliojo rinkimų agitacijos draudimas. Jau negalima agituoti už kandidatus, kurie per sekmadienį vyksiantį pakartotinį balsavimą sieks patekti į parlamentą.

REKLAMA
REKLAMA

Agitacijos draudimo laikotarpis prasidėjo šeštadienį 1 val. nakties ir baigsis sekmadienį 20 val. kartu su rinkimų apylinkių uždarymu.

REKLAMA

Pagal įstatymą, rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 30 valandų iki balsavimo pradžios ir balsavimo dieną iki balsavimo pabaigos, išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios.

Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdinių rinkimų agitacijos priemonių (išskyrus tas, kurias išleido Vyriausioji rinkimų komisija) negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą.

Spalio 28 d. 67-iose vienmandatėse rinkimų apygardose vyks antrasis Seimo rinkimų turas.

Spalio 14 d. trijose vienmandatėse apygardose (Kėdainių rinkimų apygardoje Nr. 43, Vilniaus - Šalčininkų rinkimų apygardoje Nr. 56 ir Vilkaviškio rinkimų apygardoje Nr. 68 ) Seimo nariai buvo išrinkti jau po pirmojo rinkimų turo ir antrasis rinkimų turas jose neorganizuojamas.

Kaip primena ELTA, dėl rinkimų tvarkos pažeidimų Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino rinkimų rezultatus vienmandatėje Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje. Po pusės metų šioje rinkimų apygardoje bus rengiami pakartotiniai rinkimai. Iki šių rinkimų parlamente dirbs 140 parlamentarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų