REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš dvi savaites Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente tapusi Daina Gudzinevičiūtė tikina po truputį apsiprantanti su naujuoju statusu. Ji didelių permainų neskuba daryti, tačiau kai kuriuos žadėtus darbus jau įgyvendina, praneša LRT Televizijos Naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Dainos Gudzinevičiūtės darbotvarkė ypač įtempta – tenka perprasti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto veiklos ypatumus, susitikti su įvairių organizacijų atstovais.

REKLAMA

„Apsiprasti sekasi visai neblogai, nors net nežinau, kur daugiau praeidavau: šiais koridoriais ar bėgdama kažkur į susitikimą. Galvoju žingsniamatį prisisegti prie švarko, nes durys varstomos kas penkios minutės, pati bėgu paklausti, dar labai daug ką reikia sužinoti iš smulkmenų, kas vykdavo, bet viskas vyksta gana neblogai. Mano manymu, darbas eina ir mes judame į priekį“, – sako Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė D. Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vos dvi savaites naujas pareigas einančios D. Gudzinevičiūtės, permainos Lietuvos tautinio olimpinio komiteto veikloje jau vyksta, tačiau akivaizdžių pokyčių teks kiek palūkėti.

Pirmame Vykdomojo komiteto posėdyje nuspręsta 10 procentų mažinti LTOK direktorato atlyginimus. Taip pat dviem mėnesiais – iki naujųjų metų – pratęsti olimpinių stipendijų mokėjimą penkiolikai sportininkų ir daugiau nei 40 gydytojų, masažuotojų, mokslininkų. Permainų vėjai turėtų neaplenkti ir olimpinio komiteto darbuotojų. Pasak D. Gudzinevičiūtės, jų greičiausiai mažės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Planuojam ieškoti europinių projektų, galvoti apie kažkokius struktūrinius fondus, tai ko, mano manymu, per mažai, buvo daroma, o visa kita... Manau, čia vystysis naujas kolektyvas, atjaunintas kolektyvas tikrai atneš idėjų“, – sako Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė.

Naujoji prezidentė žada papildomų lėšų ieškoti ir pas rėmėjus. Vienas jų jau paskyrė 5 metines stipendijas 2014-ųjų jaunimo olimpinėms žaidynėms besirengiantiems jauniesiems sportininkams.

D. Gudzinevičiūtė taip pat pažymėjo bendradarbiavimo su kitų šalių olimpiniais komitetais svarbą. Jau kitą savaitę ji išvyksta į pirmąją komandiruotę Latvijos olimpiniame komitete.

Brigita Virbalytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų