REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos kariuomenė su JAV kuria specialųjį planą Iranui ir kitiems potencialiems neramumų židiniams Vidurio Rytuose, bet pareigūnai tikina, kad derybų metu neplanuojamas prevencinis puolimas prieš Teherano branduolinę programą, praneša AP.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Deivido Kamerono (David Cameron) administracija patvirtino, kad vyksta įprastinis planavimas su JAV dėl įvairių galimų scenarijų, įskaitant galimybę, kad JAV pajėgos naudosis Didžiosios Britanijos karinėmis bazėmis. Dalis bazių galėtų būti naudojamos kaip misijų Artimuosiuose Rytuose rengimo postai.

REKLAMA

Laikraštis „The Guardian“ penktadienį pranešė, kad JAV prašė Didžiosios Britanijos leidimo naudotis jos bazėmis Kipre ir teritorijose Atlanto ir Indijos vandenyne. Pranešama, kad dėl bazių naudojimo tariamasi tam atvejui, jei prireiktų imtis veiksmų, siekiant sustabdyti Teherano branduolinę programą.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Jungtinė Karalystė dalyvauja kuriant „atsargius“ specialiuosius planus su savo sąjungininkėmis, įskaitant JAV.

„Vyriausybė nemano, kad kariniai veiksmai prieš Iraną būtų tinkamas pasirinkimas šiuo metu, bet mes neatmetame jokių pasirinkimų“, - sakė D. Kamerono atstovė.

Eltos vertėja Ernesta Ežerskytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų