REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sankt Peterburge statomo naujo stadiono 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui kaštai pasiekė kosminę sumą. Iš viso statyboms buvo suplanuota skirti 196 mln. eurų, o šiuo metu jau kalbama apie milijardą. Atitinkamos institucijos ėmėsi tyrimo, rašo welt.de.

REKLAMA
REKLAMA

Arena, kurioje vyks 2018 metų pasaulio čempiono rungtynės, iš pradžių turėjo kainuoti 196 mln. eurų. Tiriama, kodėl statybų kaina šoktelėjo penkis kartus. Statybų bendrovė „Transstroi“ tikina, kad dėl tokio kainos augimo kalti FIFA reikalavimai koreguoti statybos planą.

REKLAMA

Arena, kurioje žaistų Sankt Peterburgo „Zenit“ iš pradžių turėjo talpinti 62 tūkst. žiūrovų, tačiau FIFA pareikalavo padidinti ją iki 69,501 vietos. 2010 metais turėjusioms pasibaigti statyboms galo kol kas nesimato. Tuo metu visų darbų buvo padaryta 70 proc.

Stadiono statybos pagal japonų architekto Kisho Kurakawa projektą buvo pradėtos 2007 metais. Dėl lėtos arenos statybos ir aiškiai šoktelėjusios kainos šiuo statiniu pradėjo domėtis ir aukščiausi valstybės pareigūnai – Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas. Abu jie kilę iš Sankt Peterburgo.

Palyginimui – Miuncheno stadiono pasaulio futbolo čempionatui kaina siekė apie 340 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų