REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atrasti slaptus Prancūzijos miestelių skersgatvius, leistis atogrąžų miškais link krioklio, esančio Kosta Rikoje, eiti palei ledyną Patagonijoje – šiuos ir kiti įsimintus potyrius galima išgyventi tik keliaujant pėsčiomis. Ėjimas - tai vienas iš tikriausių kelionės malonumų, suteikiantis ne tik galimybę kvėpuoti grynu oru, sportuoti, bet kartu ir pamatyti pasaulį kitu kampu.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl pėsčiomis?

Keliautojams, kurie mėgsta aktyvų gyvenimo būdą ir verčiau laiką leidžia po gryname ore nei namuose, nėra nieko geriau už pėsčiųjų žygius. Tai suteikia galimybę pažinti ir pamatyti kiekvieną kelionės maršruto dalį atskirai ir neskubant bei įsilieti į laukinės gamtos ir gyvūnijos pasaulį.

REKLAMA

Dar vienas kelionių pėsčiomis privalumas yra tas, kad jūs nuolat sportuojate ir jums nereikės graužtis dėl kreminio pyragaičio, suvalgyto pusryčių metu. Be to, pėstieji yra patys draugiškiausi keliautojai gamtai. Jie nepalieka jokių pėdsakų, ko nepasakysi apie automobilius ar kitas transporto priemones. Ėjimas nieko nekainuoja - jums nereikia jokios specialios įrangos, tiesiog poros patogių batų.

Kodėl ne pėsčiomis?

Kelionės pėsčiomis nėra tinkamos sveikatos problemų turintiems žmonėms. Jeigu negalite lėtu tempu be poilsio keliauti ilgiau nei vieną ar dvi valandas - tokie žygiai tikrai ne jums. O ką dar kalbėti apie nuospaudas ant kojų ir raumenų skausmus. Turėkite omeny, kad keliaudami pėsčiomis galite susidursite su įvairiausiomis, kartais ne visai palankiomis, oro sąlygomis, pradedant lietumi ir baigiant nepakeliamu karščiu.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionių pėsčiomis įvairovė

Kelionių pėsčiomis pasirinkimas yra toks platus, kad patenkins net išrankiausio keliautojo įgeidžius. Jūs galite rinktis italų kulinarinę kelionę, kurios metu aplankysite nedidelius Italijos kaimelius ir susipažinsite su jų maisto ruošimo tradicijomis, arba galite mesti sau iššūkį ir tiesiog kopti į Andus.

Pažintiniai pėsčiųjų žygiai apima vietovės žymių objektų apžiūrinėjimą ir laisvą laiką, t.y. ryte jūs supažindinami su miesto įžymybėmis, o vėliau galite leisti laiką taip kaip jums patinka: eiti apsipirkinėti, važinėti dviračiu, dalyvauti kulinarijos pamokose ir kita. Intensyvios pėsčiųjų kelionės - tai keliavimas pėsčiomis pradedant ryte ir baigiant vakare, o pėsčiųjų žygiai ištvermingiausiems, paprastai būna ilgų nuotolių, su ne visai maloniomis ir patogiomis keliavimo sąlygomis. Kai kurios turizmo kompanijos siūlo specialias pėsčiųjų keliones skirtingų kategorijų keliautojams: šeimoms, moterims, vyrams ir vienišiems keliautojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apgyvendinimas nakčiai pėsčiųjų žygių metu taip pat labai įvairus pradedant stovyklavimu palapinėse ir baigiant apartamentais 5 žvaigždučių viešbučiuose. Ką rinktis priklauso nuo jūsų norų ir finansinės padėties.

Kur keliauti?

Šiuo metu dauguma turizmo kompanijų siūlo pėsčiųjų žygius po Europą ir JAV, tačiau taip pat verta pakeliauti po Kanadą, Naująją Zelandiją, Kostą Riką, Peru, Maroką, Pietų Afriką, Kiniją, Pietryčių Aziją ir toliau.

Kokia kaina?

Kelionės pėsčiomis kaina priklauso nuo jūsų pasirinkto maršruto, apgyvendinimo pasirinkimo, valgių per dieną kiekio ir kitų faktorių. Paprastai, vienos dienos žygis vienam žmogui kainuoja nuo 200 iki 500 JAV dolerių. Į kainą jau būna įskaičiuotas apgyvendinimas, maistas, gido paslaugos, pramogos ir transportas. Papildomų pinigų reikėtų jei pritrūktumėte maisto ar norėtumėte ką nors nuveikti savo malonumui.

REKLAMA

Kaip pasiruošti?

Paruoškite savo kūną pėsčiųjų žygiui daug ir dažnai vaikščiodami. Jei su savimi ketinate nešiotis kuprinę, prieš išvykdami išbandykite ir tai, mat daugeliui turistų po poros valandų žygio ima mausti nugarą.

Svarbiausias dalykas ruošiantis pėsčiųjų žygiui – pasirinkti patogius ėjimui batus. Nerizikuokite su naujais batais, kurių nė karto neavėjote: jie gali palikti nuospaudas ant kojų jau po pusvalandžio kelio pėsčiomis. Dėl viso pikto pasirūpinkite sveikatos draudimu, ypatingai, jei keliausite atokiose vietovėse, ekstremaliomis sąlygomis.

REKLAMA

Ką pasiimti į žygį?

Jūsų kelionės digas jums suteiks pagrindinę informaciją apie žygyje būtinus reikmenis, bet iš anksto patariame atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:

- patogūs batai (geriausia nepralaidūs vandeniui),

- aukštos kokybės, neperšlampančios kojinės,

- drabužiai įvairioms oro sąlygoms,

- kuprinė,

- fotoaparatas/kamera,

- akiniai nuo saulės,

- kepurė,

- ėjimo lazdos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų