REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal išmaniųjų telefonų pardavimą trečiąjį šių metų ketvirtį „Nokia“ iškrito iš geriausiųjų penketuko. Ši išmaniųjų telefonų gamintoja ne tik neatlaikė populiariųjų „Samsung“ ir „Apple“ konkurencijos, bet ir atsiliko nuo tokių augančių kompanijų kaip „Huawei“ Kinijos rinkoje, kur dar 2011-ųjų trečiąjį ketvirtį užėmė lyderio pozicijas, pranešė IDC.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal išmaniųjų telefonų pardavimą pirmąjį ir antrąjį metų ketvirčiais Suomijos mobiliųjų telefonų gamintoja laikėsi trečioje vietoje, pirmąją ir antrąją vietas užleidusi „Samsung“ ir „Apple“.

REKLAMA

Apskritai pagal parduotų mobiliųjų telefonų skaičių tiek pirmąjį, tiek antrąjį 2012 m. metų ketvirtį „Nokia“ net aplenkė „Apple“ ir atsidūrė antroje vietoje po „Samsung“.

Nors trečiąjį metų ketvirtį pagal mobiliųjų telefonų pardavimą „Nokia“ vis dar antroje vietoje po pirmaujančiojo „Samsung“, išmaniųjų telefonų rinkoje Suomijos kompaniją aplenkė „Research in Motion“, „ZTE“ ir „HTC“. Pastarąją iš ketvirtosios pozicijos švelniai išstūmė „ZTE“ dėl produkcijos įvairovės ir pardavimo padidėjimo daugelyje augančių rinkų.

REKLAMA
REKLAMA

Išmaniaisiais telefonais prekiaujančios įmonės trečiąjį šių metų ketvirtį pardavė 179,7 milijonus išmaniųjų telefonų – 45,3 procentais daugiau nei tą patį metų ketvirtį pernai. Apskritai mobiliųjų telefonų pardavimas trečiąjį ketvirtį išaugo 2,4 procentais – iš viso parduota 444,5 milijonai telefonų.

Trečiąjį metų ketvirtį pirmaujančių išmaniųjų telefonų pardavėjų penketukas:

„Samsung“ (56,3 mln. vnt.)

„Apple“ (26,9 mln. vnt.)

„Research in Motion“ (7,7 mln. vnt.)

„ZTE“ (7,5 mln. vnt.)

„HTC“ (7,3 mln. vnt.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų