REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 26 d. (penktadienio) “Šiaulių kraštas„ laikraštyje 3 puslapyje po Algirdo Butkevičiaus , Lino Andrulio ir Vilijos Blinkevičiūtės nuotrauka buvo išspausdintas tekstas: “Mes, Algirdas Butkevičius ir Vilija Blinkevičiūtė kviečiame palaikyti Liną Andrulį, nes jis turi aiškius tikslus, ir mes tikime, kad jis juos sugebės įgyvendinti. Manome, kad Rima Baškienė, kuri atstovuja į LR Seimą nepatekusiai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, neturės galimybės LR Seimo mažumoje padėti Šiaulių rajonui. Mes prašome žmones rinkti tik stiprioms parlamentinėms partijoms atstovaujančius naujus ir jaunus žmones, tokius kaip Linas Andrulis. Pagarbiai, Algirdas Butkevičius ir Vilija Blinkevičiūtė“.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį išspausdintas užsakomasis socialdemokrato Lino Andrulio straipsnis “Šiaulių krašte" remiantis Seimo rinkimų įstatymu nesudaro galimybės išspausdinti atsakomąją nuomonę tame pačiame laikraštyje ir paneigti, visuomenę klaidinančią informaciją. Todėl vadovaudamosi šio įstatymo 53 str. 3 p.  paprašau Vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbti atsakomąją nuomonę per  Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją.

REKLAMA

Lino Andrulio užsakomajame straipsnyje išspausdintas  teiginys, kad Rima Baškienė neturės galimybės  LR Seimo mažumoje padėti Šiaulių rajonui, yra neteisingi ir klaidinantys visuomenę.Jau eilę metų dirbu tiek Lietuvos, tiek Šiaulių krašto žmonėms ir buvimas Seimo opozicijoje netrukdė deramai atlikti Seimo nario pareigų. Pažymiu, kad mano oponentų paskelbta informacija yra kompromituojanti, kadangi sudaromas įspūdis, esą parlamentinėms partijoms nepriklausantys Seimo nariai negali tinkamai atstovauti rinkėjams. Atkreiptinas dėmesys, jog Seimo narys privalo spręsti ne vieno rajono ir ne vienos partijos, o visos šalies problemas. Pažymėtina, jog Konstitucijos 59 str. yra įtvirtinta, kad eidami pareigas Seimo nariai vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, valstybės interesais, savo sąžine ir negali būti varžomi jokių mandatų.

Abejoju ar šis užsakomasis tekstas yra suderintas su ilgamečiais politikais Algirdu Butkevičiumi ir Vilija Blinkevičiūte, nes manau, kad jie puikiai žino LR Konstituciją ir Seimo rinkimų įstatymą, bei teisę į atsakomąją nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų