REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“ skaičiuoja pirmojo sniego nuostolius. Draudikai prognozuoja, jog eismo įvykių skaičius, lyginant su įprastine diena, išaugs mažiausiai apie 15 proc. Draudikai atkreipia dėmesį, jog nepaisant, kad vairuotojai snieguota kelio danga važinėja vasarinėmis padangomis, nuostoliai bus atlyginti.

REKLAMA
REKLAMA

Draudimo bendrovės žalų administravimo skyriaus vadovas Nerijus Giedraitis teigia, kad daugiausiai pranešimų apie avarijas sulaukiama iš Vilniaus bei Klaipėdos regiono. Draudimo bendrovės atstovas skaičiuoja, kad preliminari vidutinė šį rytą dėl iškritusio sniego patirta žala siekia apie 2,5 tūkst. litų. Su dalimi klientų dėl draudimo išmokos dydžio sutariama iškart telefonu – jiems išmokos bus pradėtos mokėti netrukus. Visos žalos susijusios su saugaus atstumo nesilaikymu – vairuotojai nespėja laiku sustabdyti ir atsitrenkia į priešais važiuojantį automobilį.

REKLAMA

„Nors dabartinėms kelio sąlygoms vasarinės padangos nėra tinkamos, žalos vairuotojams bus atlygintos, kadangi Kelių eismo taisyklėse nurodyta, jog vasarines padangas į žiemines vairuotojai privalo pasikeisti ne vėliau kaip iki lapkričio 10 dienos“, – teigia N. Giedraitis.

N. Giedraitis pataria įvertinus kelio dangos kokybę, laikytis didesnio atstumo iki kito automobilio nei įprastai, taip pat rekomenduojama vengti staigių manevrų. Taip pat rekomenduojama nelaukti paskutinės Kelių eismo taisyklėse nurodytos dienos ir padangas į žiemines keisti atsižvelgus į vairavimo sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų