REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olandijos teismas paskelbė, kad Pietų Korėjos bendrovė „Samsung Electronics“ nepažeidė „Apple“ patento, „Galaxy“ telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose naudodama tam tikrus sensorinės „multitouch“ įvesties metodus, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Populiariausių pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojai „Samsung“ ir „Apple“ bylinėjasi dešimtyje skirtingų valstybių – tokiu būdu bendrovės bando apginti savo „teritoriją“ patrauklioje mobiliųjų įrenginių rinkoje ir įsiūlyti naujus telefonus bei kompiuterius kuo didesniam naudotojų ratui.

REKLAMA

Rugsėjį „Apple“ teisme Hagoje tvirtino, kad „Samsung“ pažeidė jų „multitouch“ funkcijos patentus. Dėl šios technologijos naudotojams leidžiama valdyti įrenginius liečiant ekraną dviem pirštais vienu metu.

„Šiais produktais „Samsung“ nepažeidžia „Apple“ nurodytų patentų“, – sakoma teismo nutartyje.

„Apple“ prieš „Samsung“ ir kitus gamintojus į teismą padavė dėl funkcijos „sužnybk vaizdui sumažinti“ (pinch to zoom) naudojimo išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais „Apple“ Olandijos teisme jau buvo pralaimėjusi preliminarią bylą siekiant uždrausti prekybą „Samsung“ gaminiais, Jungtinės Karalystės teismuose nesėkmingai bandė dėl to bylinėtis su HTC, o Vokietijoje – su „Samsung“ ir „Motorola Mobility“.

Olandijos teismas pripažino, kad jo sprendimas panašus į tuos, kurie buvo priimti Vokietijos ir Jungtinės Karalystės teismų.

Haga tapo svarbiu mūšio lauku bendrovėms, gaminančioms kompiuterius ir mobiliuosius telefonus, mat teisiniai veiksmai šioje šalyje atliekami sparčiai, efektyviai ir kainuoja santykinai nedaug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų