REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors jau du dešimtmečius Lietuva gyvena pagal Konstituciją, tačiau ne visi išmoko gerbti pagrindinį šalies įstatymą, pabrėžė Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikinusi Konstitucijos dienos 20-mečio minėjimo dalyvius.

REKLAMA
REKLAMA

Minėjimas ketvirtadienį vyko Prezidentūroje.

„Visgi tenka pripažinti, kad pareiga laikytis Konstitucijos nuostatų Lietuvoje ne kartą pasirodė esanti per sunki. Ypač pastaraisiais metais. Buvo daug mėginimų apeiti Konstituciją bandant politizuoti teisėsaugą, ignoruoti Konstitucinio Teismo išaiškinimus ar reguliuoti privatų gyvenimą. Tai rodo, kad per dvidešimt metų ne visi išmokome gerbti svarbiausią savo šalies įstatymą, o kartu ir savo valstybę. Tik gyvendami pagal Konstituciją galime pasitikėti vieni kitais. Nes pagarba Konstitucijai - yra ir pagarba valstybei“, - sakė Prezidentė.

REKLAMA

Pasak šalies vadovės, diskutuojant, ar Konstitucija atitinka laikmetį, reikia atskirti siaurus interesus ir visų Lietuvos žmonių poreikius. Tai geriausiai ir nustato pati Konstitucija.

Prezidentė taip pat pabrėžė Konstitucinio Teismo svarbą. Ir šių dienų aktualijos, pasak valstybės vadovės, rodo, koks svarbus yra Konstitucinis Teismas. Tik jis gali padėti išsiaiškinti visus teisinius nesusipratimus ir ginčus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų