REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Panevėžio „Ekranas“ trečiadienį išvykoje susitiko su Alytaus „Dainavos“ futbolininkais Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vienintelėse taurės aštuntfinalio rungtynėse ir iškovojo įtikinamą pergalę 3:0 (2:0), rašo Panevėžio klubas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekranas“ mačą pradėjo kiek netradicine sudėtimi, trūko ekipos kapitono Igno Deduros, legionieriaus Marko Andželkovičiaus, dėl gautų kortelių padėti negalėjo Yani Urdinov bei Aurimas Vertelis, taip pat nebuvo Uchennos Umeh. Startinėje sudėtyje rungtyniavo rečiau aikštėje pasirodantys Rytis Pilotas, Edgaras Baranauskas bei Edvinas Girdvainis.

REKLAMA

Nuo mačo pradžios ekraniečiai tvirtai turėjo iniciatyvą bei kūrė progas prie varžovų vartų. „Dainava“ stengėsi kontratakuoti, tačiau Panevėžio komandos gynyba neklydo ir nesuteikė dzūkams nei vieno šanso. Pirmo kėlinio antroje pusėje dukart pasižymėjo patyręs puolėjas Egidijus Varnas. Pirmąkart – 33 min. po greitos atakos gavo tikslų perdavimą iš Aurimo Kūčio, antrąkart – 40 min. po kampinio galva tiksliai kamuolį nukreipė į vartus. Be to, 35 min. 11 metrų baudinio nerealizavo Vytautas Lukša.

REKLAMA
REKLAMA

Tik prasidėjus antram kėliniui, 49 min. tiksliai smūgiavo po keitimo pasirodęs Žilvinas Kymantas, taip įtvirtindamas ekraniečių solidžią persvarą. Iki mačo pabaigos „Ekranas“ neleido abejoti savo pranašumu ir pasižymėti galėjo dar ne kartą.

Spalio 25 d., ketvirtadienį, 13 val., Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje bus traukiami ketvirtfinalio burtai.





A. Skrupskis: sužaidėme taip, kaip turėjome sužaisti

Komandai atstovavo ne tik kiek neįprasta sudėtis, bet ir truputį pasikeitęs trenerių štabas. Ekipoje nebuvo vyriausiojo trenerio Valdo Urbono ir jo asistento Valdo Dambrausko, kurie šiuo metu išvykę į Šveicariją, trenerių kvalifikacijos kėlimo kursus. Tad ekipai vadovavo treneriai Arvydas Skrupskis, Rolandas Čepkauskas ir Marius Skinderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po varžybų strategas Arvydas Skrupskis gyrė ekipą už gerą žaidimą ir pasiektą pergalę: „Nepasakyčiau, jog buvo labai sunkios rungtynės. Paprasčiausiai mums šiandien buvo reikalinga pergalė su kuo mažesniais nuostoliais. Norėjome pataupyti žaidėjus, turinčius korteles ar nedideles traumas. Leidome jaunimui atsiskleisti. Mūsų laukia pagrindinės šios savaitės varžybos Gargžduose su „Banga“.

Priešininkai, Alytaus „Dainavos“ komanda, taip pat nerungtyniavo pagrindine sudėtimi, pataupė labiau patyrusius 3-4 futbolininkus. Rezultatu ir žaidimu likau patenkintas. Nurodymai, kurie buvo duoti prieš mačą, visi buvo įvykdyti. Sužaidėme taip, kaip turėjome sužaisti.

REKLAMA

Mes, kaip komanda „Ekranas“, ar taurės rungtynėse aštuntfinalyje, ar lygos mače, turime laimėti, mūsų niekas nesuprastų, jei kažkur Alytuje sužaistume prasčiau ir nepasiektume norimo rezultato. Esame profesionalai, už tai gauname pinigus ir įgyvendiname užsibrėžtus tikslus.

Realizacija – mūsų bėda. Bet svarbiausia, jog tos progos yra, jos kuriamos, šansų pasižymėti turime ne vieną ir ne du. Išėję žaidėjai antrame kėlinyje taip pat stengėsi, kūrė momentus ir, jei būtų sėkmė mūsų pusėje, galėjo pelnyti bent keletą įvarčių. Visa kita šiose rungtynėse – gerai, kažkokių problemų neįžvelgiu, gavosi stipri, gera treniruotė“, - po pergalės LFF taurės aštuntfinalyje kalbėjo „Ekrano“ treneris Arvydas Skrupskis.

REKLAMA

R. Pilotas: meistriškumas mūsų pusėje

Po pergalės prieš Alytaus „Dainavą“ taurės aštuntfinalyje, vienas jos autorių, gynėjo pozicijoje rungtyniavęs Rytis Pilotas teigė, jog „Ekranas“ buvo pranašesnis už varžovų ekipą, kurioje, kaip ir Panevėžio komandoje, trūko kelių pagrindinių žaidėjų.

FK „Ekranas“ gynėjas Rytis Pilotas: „Nors tai taurės rungtynės, jos nebuvo labai sudėtingos. Alytaus komanda nerungtyniavo pagrindinės sudėties. Mes taip pat, galima sakyti, neturėjome kelių pagrindinių žaidėjų, iš esmės jėgos kiek išsilygino. Bet mes įrodėme, jog esame stipresni. Meistriškumas mūsų pusėje. Galima pripažinti, jog varžovų ekipa buvo labai jauna, tad stigo jai patirties. Motyvacijos, noro jie turėjo pakankamai, matėsi, jog jie stengiasi, bet neleidome jiems žaisti, valdėme situaciją.

Galbūt pritrūkome sėkmės, jog antrame kėlinyje pavyko pelnyti tik įvartį iš daugelio progų, be to, 11 metrų baudinys nerealizuotas. Tiesiog fortūna buvo varžovų pusėje, kuomet mes turėdavome geras galimybes pasižymėti“, - iškart po pergalės kalbėjo R. Pilotas.





REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų