REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūrą pasiekusi padėka tarptautinės teisinės pagalbos sritį kuruojančiai prokurorei Janinai Ražanskienei už suteiktą vertingą teisinę pagalbą tiriant lietuvio nužudymą Didžiojoje Britanijoje priminė vienos biržiečių šeimos dramą – vienas brolis atėmė gyvybę kitam.

REKLAMA
REKLAMA

Dviejų biržiečių brolių – Valdo ir Broniaus Juro, išvykusių dirbti į Angliją, dramatiškai pasibaigęs konfliktas įvyko pernai per Kalėdas Vakarų Sasekso grafystės Litlhamptono mieste, kuriame abu broliai ir sesuo su vaikais gyveno. Trisdešimt trejų metų Valdo Juraus smūgis peiliu atėmė penkeriais metais vyresnio brolio Broniaus gyvybę.

REKLAMA

Prokurorė Janina Ražanskienė, vykdydama Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento pavedimą atlikti proceso veiksmus pagal Jungtinės Karalystės Karališkosios prokuratūros prokurorės Jenniferos Ross pateiktą teisinės pagalbos prašymą tyrime dėl Lietuvos piliečio nužudymo, organizavo liudininkų, gyvenančių Panevėžio apygardos prokuratūros teritorijoje – Biržų rajone, apklausą, kai į mūsų šalį buvo atvykę Jungtinės Karalystės pareigūnai. Buvo organizuota liudytojų apklausa  vaizdo nuotolinio perdavimo priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Vieni pirmųjų šalyje šiuo Baudžiamojo proceso kodekso 279 straipsnio numatytu liudytojų apklausos garso ir vaizdo nuotolinio perdavimo priemonėmis būdu Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, apklausdami užsienyje gyvenančias nukentėjusiąsias, pasinaudojo prekybos žmonėmis baudžiamojoje byloje 2010 metų liepos 14-15 dienomis.

Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka teigia, kad apygardos prokurorams greičiau ištirti su užsienio valstybėmis susijusius nusikaltimus ir sutrumpinti svarbių mūsų šalies nukentėjusiems žmonėms bylų kelią į teismą padeda tarptautinis teisinis bendradarbiavimas su kolegomis, todėl kiekvienas geras mūsų prokurorų veiklos įvertinimas šioje srityje yra ne tik malonus, bet ir svarbus toliau plėtojant bendradarbiavimą, ypač tiriant su organizuotu nusikalstamumu susijusius nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinio prokuroro Dariaus Valio įsakymu paskelbtoje padėkoje už pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą rašoma, kad Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Janina Ražanskienė, dirbdama profesionaliai ir operatyviai,  aktyviai bendradarbiauja su užsienio valstybės pareigūnais ir tokia veikla stiprina  gerą tarptautinę nuomonę apie Lietuvos prokuratūrą ir jos darbuotojus. Prokurorė taip pat sėkmingai bendradarbiauja su Lietuvos nacionaline atstovybe Eurojuste.

Panevėžio apygardos prokurorai, teikdami tarptautinę teisinę pagalbą, stengiasi puoselėti geranoriškus ir dalykiškus santykius su visų užsienio valstybių kolegomis – pernai apygardos prokuratūros prokurorai gavo ir pateikė patys ar tarpininkavo apylinkių kolegoms pateikiant 127 prašymus, šiemet jau yra gavę ir pateikę 83 tarptautinės teisinės pagalbos prašymus užsienio valstybėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų