REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviem pralaimėjimais Eurolygoje startavęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ rytoj savų sirgalių akivaizdoje sieks pirmosios pergalės. Jų varžovas – taip pat dar pergalės skonio nepatyręs Belgrado „Partizan“ klubas.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės klubo krašto puolėjas Mindaugas Katelynas prieš rytdienos dvikovą pripažino, kad Serbijos čempionai yra pagrindinis jų konkurentas siekiant vietos kitame Eurolygos etape ir vienu pagrindinių pergalės faktorių įvardijo psichologinį pasirengimą.

REKLAMA

– Ko tikitės ketvirtadienį?

– Manau susitiks dvi labai panašaus pajėgumo komandos. Tik šiuo atveju patirtis bus mūsų pusėje, nes jų komanda yra labai jauna, bus daug greito žaidimo. Aš manau, kad vienas iš mūsų svarbesnių uždavinių bus nesivelti į tą greitą žaidimą, kurį jie mėgsta, turėti daugiau kantrybės, atlikti derinius iki galo - žiūrėsim kaip gausis.

– Ar tai, kad „Partizan“ metė tokį rimtą iššūkį CSKA ekipai, galbūt buvo proga parodyti savo pajėgumą, ar jiems labiau padėjo namų sienos?

REKLAMA
REKLAMA

– Tai nėra didelė paslaptis, kad „Partizan“ visada labai gerai rungtyniauja namuose, daugiau jokia kita komanda neturi namuose tokios atmosferos, gal Graikijoje. Jie yra pajėgūs ir gali žaisti su bet kuria Eurolygos komanda.

– Kaip patys jaučiatės po pralaimėjimo Kazanės „Unics“?

– Nuotaikos nekokios. Aišku, vis dar darome klaidų ir mokomės, bet tai yra praeitas etapas, pasimokėm, ką galėjom ir dabar žiūrim į priekį – naujos varžybos, naujas priešininkas.

– Galbūt jaučiate šiokį tokį spaudimą, kad jau dabar reikia laimėti?

– Tas spaudimas yra. Aišku, turėjome ne patį lengviausią grafiką, pradedant Eurolyga. Bet aš manau, kad šiuo metu yra labai svarbu per daug to spaudimo ant savęs neužsikrauti, kad jis netrukdytų varžybų metu. Taip, be abejo yra spaudimas, reikia laimėti prieš savus sirgalius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Sutinkate, kad mačo svarba yra labai didelė, nes „Partizan“ yra jūsų konkurentas dėl kelialapio į „Top16“ etapą?

– Taip, aš tą suprantu, bet kaip sakiau, yra labai svarbu demonstruoti savo krepšinį ir neleisti, kad per daug slėgtų spaudimas. Tiesiog reikia žaisti savo krepšinį.

– Kokios tikitės sirgalių paramos?

– Visada tikimės, kad susirinks pilna arena. Rungtynėse prieš „Barcelona“ ekipą buvo tik pusė salės, tačiau tai yra priklausoma nuo komandos rezultatų. Aš tikrai nieko nekaltinu, bet tai yra viena iš mūsų užduočių - pritraukti kuo daugiau fanų. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse susirinks bent visas pirmas aukštas.

REKLAMA

– Dirbate pora savaičių su Dariumi Maskoliūnu. Kokius teigiamus pakeitimus padarė treneris?

– Nebuvo kažkokių radikalių pakeitimų, nes tai būtų nenaudinga pačiai komandai. Treneris iš lėto bando skiepyti savo metodus, šiek tiek pakeitėm derinius, treniruočių kokybė gal šiek tiek pasikeitė. Rezultatas kol kas nėra pats geriausias, bet manau, kad dirbame teigiama linkme.

– Ko daugiau komandoje atsirado - drausmės, disciplinos ar laisvumo?

– Gal daugiau atsirado drausmės, disciplinos. Pats treneris yra žaidęs krepšinį, laimėjęs Eurolygą. Jis kitaip supranta žaidėjus.

Ignas Giedraitis


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų