REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 9 - 11 dienomis vyks tradicinis bendrovės „Omnitel“ kartu su „AppCamp“ organizuojamas kasmetinis renginys – programėlių dirbtuvės „AppCamp“. Antrą kartą tarptautiniu mastu rengiamose didžiausiose Skandinavijos ir Baltijos šalių programėlių kūrėjų dirbtuvėse planuojama sulaukti rekordinio 500 dalyvių skaičiaus, sakoma rengėjų pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad į stiprias komandas susibūrę programuotojai, kūrėjai, rinkodaros specialistai, dizaineriai ir idėjų turintys entuziastai sukurs pusšimtį programėlių.

REKLAMA

Savo idėjoms įgyvendinti dalyviai turės ribotą laiką – vos dvi dienas. Šių metų naujovė – tiesioginės transliacijas iš dirbtuvių, kurių metu visi norintys internetinėje erdvėje galės stebėti visą kūrybinį procesą – nuo pirminės idėjos iki galutinio jos įgyvendinimo.

Skelbiama, kad ,„AppCamp" dirbtuvėse laukiamos tiek komandos, tiek pavieniai entuziastai, kurie galės renginyje suburti savo komandas. Viso renginio metu dalyvius įkvėps ir jiems padės 45 Lietuvos ir užsienio šalių mentoriai, tarp kurių – IT, rinkodaros, vartotojų patirties, dizaino, verslo plėtros bei verslo finansavimo specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje gali dalyvauti visi, kas turi idėjų ar sugebėjimų jas paversti veikiančiomis, naudingomis ir populiariomis programėlėmis. Autoriai galės kurti bet kurioms didžiosioms operacinėms sistemoms „Android“, „Windows Phone“, „Bada“, „iOS“ ir kitoms platformoms tinkančias programėles.

Geriausių programėlių autoriams atiteks piniginis prizas, taip pat „Samsung“, „Omnitel“ ir „Microsoft“   įsteigti prizai. Trys geriausios komandos turės šansą pristatyti savo idėjas Vilniuje vyksiančio tarptautinio renginio „Silicon Valley Comes to Baltics“ metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greta šių prizų „AppCamp“ bus skelbiamos ir specialios užduotys. Šiuo metu jau yra įsteigti prizai ir kviečiama sukurti programėlę radijo stočiai „Laisvoji banga“. Specialųjį prizą ruošia ir į šį renginį iš JAV atvykstantys „ING Direct“ mobilios bankininkystės atstovai.

Pernai pirmą kartą surengtose tarptautinių programėlių dirbtuvėse „AppCamp“ dalyvavo 350 entuziastų, buvo pristatyta 50 idėjų, iš kurių 22 per savaitgalį virto veikiančiomis programėlėmis. Vienas geriausių praėjusių metų dalyvių kūrinių – sukurta „Vaistai.lt“ programėlė. Jos pagalba galima nesunkiai surasti artimiausią vaistinę, kuri parduoda ieškomus vaistus, pateikiami išsamūs vaistų aprašymai ir net galima nustatyti priminimą kada reikia juos išgerti, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų