REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiau­lių ap­skri­ties po­li­ci­jos Or­ga­ni­zuo­to nu­si­kals­ta­mu­mo biu­ro pa­rei­gū­nai su­lai­kė 16-os ir 18-os me­tų šiau­lie­čius, pa­si­kė­si­nu­sius įvyk­dy­ti plė­ši­mą Šiau­liuo­se, Va­sa­rio 16-osios gat­vė­je esan­čio­je Me­di­ci­nos ban­ko va­liu­tos kei­tyk­lo­je. Dar vie­nam 16-me­čiui pa­reikš­ti įta­ri­mai dėl plė­ši­mo ren­gi­mo.

REKLAMA
REKLAMA

Pi­pi­ri­nių du­jų ata­ka

Prieš sa­vai­tę po­li­ci­ją pa­sie­kė in­for­ma­ci­ja, kad ren­gia­ma­si api­plėš­ti va­liu­tos kei­tyk­lą. Dėl ren­gi­mo­si įvyk­dy­ti gink­luo­tą plė­ši­mą bu­vo pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas, Va­sa­rio 16-osios gat­vė­je esan­ti kei­tyk­la pra­dė­ta ste­bė­ti.

REKLAMA

Po­li­ci­jos pa­jė­gos su­stip­rin­tos spa­lio 23-ąją, kai, tu­ri­ma in­for­ma­ci­ja, nu­si­kal­ti­mas tu­rė­jo bū­ti įvyk­dy­tas.

Kri­mi­na­lis­tai plė­ši­kų su­lau­kė apie pie­tus. Ant vei­do už­si­maukš­li­nę juo­das iš mez­gi­nių pa­da­ry­tas, su iš­kirp­to­mis sky­lė­mis akims kau­kes, gal­vas pri­si­den­gę gob­tu­vais, mū­vė­da­mi gel­to­nas pirš­ti­nes pirš­tų at­spau­dams pa­slėp­ti, du vai­ki­nai Va­sa­rio 16-osios gat­ve atė­jo iki kei­tyk­los.

REKLAMA
REKLAMA

Nė vie­nam praei­viui ne­su­kė­lė įta­ri­mo mies­to gat­ve žings­niuo­jan­tys kau­kė­tie­ji – po­li­ci­ja ne­su­lau­kė pra­ne­ši­mo apie įtar­ti­nus as­me­nis.

No­rint pa­grob­ti pi­ni­gus, rei­kė­jo pa­tek­ti į kei­tyk­los vi­dų. Pra­vė­rę ša­lia kei­tyk­los lan­ge­lio esan­čias du­ris, kau­kė­tie­ji pa­te­ko į ko­ri­do­rių, ku­ria­me yra stik­lu ati­tver­ta kei­tyk­los pa­tal­pa ir du­rys į ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to agen­tū­rą. Įsib­ro­vė­liai iš ki­še­nių iš­si­trau­kė pi­pi­ri­nių du­jų ba­lio­nė­lius ir pra­dė­jo purkš­ti du­jas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tu­ri­mais duo­me­ni­mis, ti­kė­ta­si, kad kei­tyk­los dar­buo­to­jas, pa­ra­ga­vęs aša­ri­nių du­jų, iš­puls į ko­ri­do­rių, pa­li­kęs at­vi­ras kei­tyk­los du­ris.

Čia už­puo­li­kams ir bu­vo už­dė­ti ant­ran­kiai ir jie at­vež­ti į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą.

Gro­bis – sva­jo­nėms įgy­ven­din­ti

Abu su­lai­ky­tie­ji – 18-kos ir 16-kos me­tų Šiau­lių moks­lei­viai. Ty­ri­mo duo­me­ni­mis, plė­ši­mas bu­vo de­ta­liai su­pla­nuo­tas. Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai įdė­miai su­si­pa­ži­no su raš­tiš­kai iš­gul­dy­to kruopš­taus plė­ši­mo pla­no de­ta­lė­mis.

REKLAMA

Pla­ne nu­ma­ty­tos vi­sos smulk­me­nos, net tiks­li pla­nuo­ja­mų pa­grob­ti pi­ni­gų su­ma ir jų pa­skir­tis.

Pi­ni­gų jau­nie­siems plė­ši­kams rei­kė­jo sa­vo sva­jo­nėms įgy­ven­din­ti – vie­nas pla­na­vo pirk­ti au­to­mo­bi­lį, ki­tas – mo­to­cik­lą.

Nu­si­kal­ti­mui vyk­dy­ti pla­nuo­ta pa­nau­do­ti du­ji­nį ar šra­ti­nį gink­lą, ta­čiau jo įsi­gy­ti ne­pa­vy­ko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų