REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastebėjus rinkimų tvarkos pažeidimus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) prašo gyventojų nelikti abejingais ir apie tai pranešti policijai visą parą veikiančiais trumpuoju telefonu 112 arba telefonu (8 5) 272 5372 tiesiogiai Policijos departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos, arba Vyriausiosios rinkimų komisijos trumpuoju telefonu 1855.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip primena VRK, pagal Baudžiamojo kodekso 172 straipsnį asmenys už trukdymą tiek kandidatui, tiek rinkėjui pasinaudoti rinkimų teise, t. y. balsuodami už atlygį ar siūlydami atlygį už balsavimą, gali būti baudžiami viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

REKLAMA

VRK taip pat atkreipia dėmesį dėl rinkėjus klaidinančios informacijos.

VRK duomenimis, rinkimų agitacijos metu yra skleidžiama rinkėjus klaidinanti informacija, kad dalis kandidatų yra jau išrinkti į Seimą ir todėl reikia balsuoti tik už dar neišrinktus. „Ši informacija yra neteisinga. Tokios informacijos skleidimas prieštarauja sąžiningų ir garbingų rinkimų principams“, – sako Vyriausioji rinkimų komisija.

VRK akcentuoja, kad abu kandidatai, įrašyti rinkimų biuletenyje, yra lygūs, bet kuris iš jų gali būti renkamas Seimo nariu, todėl, „Jūs, gerbiamas rinkėjau, balsuodamas pasirinksite, kurį kandidatą norite matyti savo atstovu Seime“.

Š. m. spalio 28 d., sekmadienį, vyks pakartotinis balsavimas Seimo rinkimuose. Šio balsavimo metu vienmandatėse rinkimų apygardose bus išrinkti Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų