REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moksleiviai, sumanę apiplėšti valiutos keityklą, pateko į pareigūnų pasalą.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo biuro pareigūnus pasiekė informacija, kad rengiamasi apiplėšti Šiauliuose esančią Medicinos banko valiutos keityklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų stebėjimo akiratyje atsidūrė Vasario 16-osios gatvėje esanti valiutos keitykla. Ypač sustiprintos pajėgos buvo spalio 23-iąją, kai, turima informacija, nusikaltimas turėjo būti įvykdytas.

REKLAMA

Kriminalistai plėšikų sulaukė apie pietus. Ant veido užsimaukšlinę juodas iš mezginių padarytas, su iškirptomis skylėmis akims kaukes, galvas prisidengę gobtuvais, mūvėdami geltonomis pirštinėmis pirštų atspaudams paslėpti, du vaikinai atkulniavo iki keityklos.

Nė vienam praeiviui nesukėlė įtarimo gatve žingsniuojantys kaukėti jaunuoliai – policija nesulaukė jokio pranešimo apie įtartinus asmenis.

Norint pagrobti pinigus vaikinams reikėjo patekti į keityklos vidų. Pravėrę šalia keityklos langelio esančias duris kaukėtieji pateko į koridorių, kuriame yra stiklu atitverta keityklos patalpa ir durys į nekilnojamojo turto agentūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinai iš kišenių išsitraukė pipirinių dujų balionėlius ir pradėjo purkšti. Kaip vėliau paaiškėjo, jų planavimu, dujų keityklos darbuotojas, paragavęs ašarinių dujų, turėjo išpulti į koridorių ir užpuolikai manė galėsiantys patekti į keityklos vidų.

Tačiau ašarinės dujos pasirodė per menkas ginklas, norint „paimti“ valiutos keityklą. Užpuolikams buvo uždėti antrankiai, jie atvežti į policijos komisariatą.

Abu sulaikytieji – 18-os ir 16-os metų Šiaulių moksleiviai. Jie plėšimą buvo detaliai suplanavę.

Jauniesiems plėšikams pinigų reikėjo tik „minimaliems“ poreikiams patenkinti – vienas planavo pirkti automobilį, kitas – motociklą.

Planuojant plėšimą dalyvavo dar vienas 16-metis. Jam pareikšti įtarimai dėl plėšimo rengimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų