REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Gelbėtojai užtruko keletą valandų, kol išlaisvino viename iš vilkikų įstrigusį vairuotoją. Tame pačiame valstijas kertančios penktosios magistralės tunelyje, kuriame prieš penketą metų vykusiose kraupioje avarijoje žuvo trys žmonės, antradienio rytą grandininės reakcijos stiliumi šį kartą susidūrė net devyni sunkiasvoriai, skelbia amerikiečių naujienų agentūra ABC. Kalifornijos greitkelių patrulių duomenimis, įtakos tokios mėsmalės susidarymui Niuholo tunelyje maždaug 40 kilometrų į šiaurę nuo Los Andželo galėjo turėti lietingas oras.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkiasvorių avarija Kalifornijos magistralės tunelyje (nuotr. SCANPIX)Sunkiasvorių avarija Kalifornijos magistralės tunelyje (nuotr. SCANPIX)

Magistralę aptarnaujantys darbuotojai kelio dangoje įrėžė griovelius tam, kad sukibimas būtų geresnis, tačiau daugiau nei prieš dešimtmetį valstijos policijos pateiktas prašymas, kad esant audringam orui kelias būtų reguliariai uždaromas, valdžios atstovų buvo atmestas. Vėliau netgi buvo šiek tiek sumažintas greičio ribojimas (nuo 45 iki 55 mylių per valandą).

REKLAMA

Antradienio avarija prasidėjo nuo to, kad pietinėje tunelio dalyje pradėjęs slysti nevaldomas vilkikas užkirtęs priekabą užtvėrė visą kelią. Į susidariusią kliūtį trenkėsi trys iš paskos važiavę sunkiasvoriai. Dar trys sunkvežimiai sugebėjo pakankamai sumažinti greitį ir laiku sustojo.

Sunkiasvorių avarija Kalifornijos magistralės tunelyje (nuotr. SCANPIX)Sunkiasvorių avarija Kalifornijos magistralės tunelyje (nuotr. SCANPIX)

Visgi kaip ABC pasakojo greitkelių priežiūros tarnybos pareigūnai penki kiti vilkikai važiavę kita eismo juosta susidūrė antroje avarijos bangoje. Vienas iš vairuotojų po avarijos buvo prispaustas kabinoje, o ugniagesiai užtruko tris valandas kol jį išlaisvino. Vyras buvo paguldytas į ligoninę, o pirminiais duomenimis pavojus jo sveikatai negresia.

REKLAMA
REKLAMA

2007 m. spalio mėnesį važiuodamas dideliu greičiu šlapia danga sunkvežimio vairuotojas trenkėsi į juostas skirianti bajerą taip pradedamas susidūrimų grandinę, kuri pavertė tunelį pragaru ir pražudė tris žmonės. Į avariją tuomet pakliuvo daugiau nei 25 transporto priemonės. Po šio incidento intensyvaus eismo magistralė buvo uždaryta dvi dienas, o jos išvalymas ir remontas kainavo 17 mln. dolerių (45 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų